Surse apropiate companiei finlandeze au declarat ca Nokia negociaza vanzarea Vertu, scrie Mediafax.

Anterior, Financial Times a scris ca grupul este in discutii avansate cu fondul de capital privat Permira pentru vanzarea Vertu, pentru care ar putea obtine un pret de circa 200 milioane euro.

Telefoanele Vertu pot avea cristale incrustate in ecran si safire in taste, unele modele costand peste 200.000 de lire datorita metalelor pretioase folosite.

Nokia a semnalat prima data intentia de a vinde Vertu in decembrie si a anuntat recent ca vrea sa vanda activele "non-core", secundare operatiunilor de baza.

Citeste si:

Ratingul de credit al companiei a fost retrogradat saptamana trecuta de Standard & Poor's in categoria "junk" a investitiilor cu caracter speculativ.

Dupa ce a dominat timp de 14 ani piata mondiala a telefoanelor mobile, Nokia a cazut anul trecut pe locul al doilea dupa volumul vanzarilor, fiind devansata de grupul sud-coreean Samsung Electronics.

Contactati de Reuters, reprezentantii Nokia, au refuzat sa comenteze informatiile, iar purtatorii de cuvant ai Vertu si Permira nu au fost disponibili.

Sursa foto: Vertu.com