In primele luni ale anului romanii au infiintat 1519 de firme in domeniul IT-ului si comunicatiilor, la un nivel asemanator celui din 2011, conform datelor oferite wall-street.ro de catre Registrul Comertului.

De altfel, numarul de firme lansate in primul trimestru din ultimii patru ani a fost relativ stabil, in jurul a 1500-1600 de companii.

Doar intre ianuarie si martie 2010, romanii au lansat mai multe businessuri in IT&C, adica 1706. Un lucru surprinzator avand in vedere ca primul trimestru din 2010 a fost cel mai slab in ceea ce priveste numarul total de firme lansate (28091). Pe de alta parte, cea mai buna perioada in privinta numarului de companii infiintate au fost primele luni din acest an cand au fost deschise 43.328.

Apasa pe tabel pentru a mari imaginea.

Primul trimestru din acest an a fost mai bun chiar decat ianuarie-martie 2008, cand Romania era in plin avant economic, iar mediul de business nu era lovit de criza. In 2008 a fost lansate 39594 de firme dintre care 1531 in comunicatii.

In primele trei luni din acest an, cele mai multe firme infiintate (in jur de 15.500) au fost in domeniile agricultura, silvicultura si pescuit, aceasta zona avand o evolutie impresionatata fata de anii anterior (de 8 ori mai mult companii inregistrate comparativ cu 2008). Pe locurile urmatoare se afla domeniul comertului, al reparatiilor de masini si motociclete si cel al activitatilor profesionale, stiintifice si tehnice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Choco Fashion: romanii care livreaza ciocolata in Antilele Olandeze