Cresterea vine „ca urmare a diversificarii ofertei de jocuri video, extinderea platformelor pe care diferitele francize sunt dezvoltate si a cresterii gradului de penetrare a internetului”, a explicat Stroie.

Professional Gamers League (PGL) a fost infiintata in 2001 si este organizatorul campionatelor nationale de jocuri video, evenimente care includ Campionatul National de Sport Electronic (finala este pe 26-27 mai) sau DreamHack Open Bucharest 2012 (octombrie).

PGL estimeaza un numar total de peste 500.000 de jucatori in Romania pentru cele patru titluri incluse in competitiile de anul acesta: Fifa 12, Dota 2, Counter Strike, StartCraft 2.

Citeste si:

Dintre acestia, 10% sunt jucatori profesionisti care se antreneaza in fiecare zi minim 2-3 ore. Lansarile jocurilor Dota 2 si Counter Strike Global Offensive ar putea duce anul acesta la o dublare a numarului de jucatori, atat in categoria amatorilor cat si in zona de profesionisti, conform PGL.

Finala Campionatului National de Sport Electronic, care se va desfasura in perioada 26-27 mai va avea premii in valoare de peste 5000 euro. Finala Campionatului National de Sport Electronic va fi transmisa in direct pe canalul de televiziune Dolce Sport, detinut de Romtelecom.

Sursa foto: Professional Gamers League