"Documentatia este gata, ea trebuie validata. Asta a fost decizia pe care eu am luat-o la momentul respectiv, sa fie validata in comitetul tehnico-economic al ministerului, care contine toti directorii si toti sefii de directii din minister. Este o suma consistenta si este o problematica care mai mult sau mai putin vizeaza cam toate directiile din minister", a spus Mustea, intr-o conferinta de presa in care si-a prezentat bilantul la conducerea institutiei.

Dupa validarea sumelor, documentatia urma sa fie transmisa Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) la inceputul saptamanii viitoare, urmand ca proiectul sa fie lansat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) cel tarziu la 15 mai, asa cum este prevazut in calendarul asumat in fata Comisiei Europene, a precizat oficialul.

"Licitatia in niciun caz nu putea fi tinuta in data de 15 mai, dar cu toata perioada respectiva ea putea fi realizata intr-un termen care sa ne permita absorbtia acestor fonduri", a spus ministrul.

Proiectul a inregistrat deja mari intarzieri si a suferit de-a lungul timpului mai multe modificari privind forma de proprietate asupra retelei si modelul operational de business, potrivit sursei citate.

Citeste si:

El a afirmat ca, in urma unor analize, investitia estimata pentru studiul de fezabilitate a fost scazuta de la circa patru milioane euro la 1,5 milioane euro.

"Sper ca viitoarea conducere a ministerului (...) sa duca mai departe acest proiect, foarte important pentru Romania, mai ales pentru industria IT-C", a mai spus Mustea.

Ro-Net prevede construirea unei infrastructuri nationale de broadband in zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale.