Apple negociaza preluarea companiei germane Loewe AG, care produce si distribuie televizoare HD, componente audio si sisteme integrate de divertisment, informeaza AppleInsider.com.
Desi nu a fost luata inca o decizie, consilierul financiar al Loewe a sfatuit conducerea companiei sa accepte oferta, decizia urmand a fi anuntata pana pe 18 mai 2012, potrivit unor surse citate de publicatia americana.

Aceleasi surse sustin ca Apple a oferit 87,3 milioane de euro pentru preluarea producatorului german.

Principalii actionari ai Loewe sunt producatorii japonezi de la Sharp, care detin 28,83% din actiuni, si LaCie, cu 11,17%.



Apple este interesata de mai multa vreme sa fabrice televizoare de inalta calitate, iar achizitionarea companiei germane poate fi primul pas in acest sens, sustin jurnalistii AppleInsider.

Loewe a intrat pe piata producatorilor de televizoare in 1929, iar in prezent are 1.000 de angajati in 50 de tari. In ciuda dificultatilor economice, compania a continuat sa fabrice televizoare de calitate. Vanzarile Loewe au scazut anul trecut cu 11%, generand o pierdere de peste 10 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri