De la achizitia Apple a Beats Electronics si Beats Music pentru 3 miliarde de dolari, compania americana nu a anuntat niciun pas extrem de important in zona de muzica. Se pare ca lucrurile se schimba cu Apple Music, scrie Forbes.

Serviciul este unul de streaming dinamic, axat pe interactiunea dintre cei care asculta muzica.

Pentru utilizatorii iOS, Apple Music va fi disponibil incepand cu 30 iunie, in timp ce utilizatorii Android vor trebui sa astepte pana in toamna pentru a accesa serviciul. Abonamentul pentru Apple Music va fi de 9,99 $, oferind 3 luni gratuite potentialilor abonati.

Sistemul regandit de muzica al Apple se imparte in trei componente cheie – Apple Music, Beats 1 si Connect.

Apple Music va mixa muzica deja existenta pe device-ul tau, unind-o totodata cu cele peste 30 de milioane de cantece din catalogul iTunes. Platforma va include playlist-uri customizate, realizate de artisti si experti, oferind totodata posibilitatea abonatilor sa realizeze playlisturi proprii si sa le impartaseasca cu prietenii.

Citeste si:

Beats 1 este postul de radio al Apple, care va difuza muzica 24 de ore din 24. Sustinut de vedeta BBC Zane Lowe, care va da si voce postului, Beats 1 are ca scop sa ofere o gama variata de muzica, de toate genurile, alaturi de artisti consacrati dar si amatori.

Apple Connect este ramura sociala a serviciului de streaming, serviciu care ofera artistilor propriile pagini unde sunt incurajati sa impartaseasca totul cu comunitatea – de la muzica la videoclipuri live, pana la fotografii sau versuri si alt continut exclusiv. Atat artistii cat si userii pot interactiona, comenta, lasa note si feedback in timp real.

„Este un serviciu de muzica revolutionar, sustinut de experti in muzica, artisti care te ajuta sa alegi muzica de calitate”, a spus Jimmy Iovine, co-fondator al Beats Electronics si Beats Music.

Ramane de vazut, pe 30 iunie, ce feedback va primi serviciul Apple Music din partea comunitatii.

Sursa foto: Shutterstock: Streaming