Apple bate palma cu Waner Music in pregatirea unui serviciu de streaming

Apple se apropie de lansarea unui nou serviciu de streaming de muzica pe iTunes, conform unor persoane familiare cu negocierile. Duminica, gigantul american a incheiat un deal de licentiere cu Warner Music privind drepturile difuzarii de muzica, scrie presa internationala.

Urmare a contractului, Apple va oferi Warner 10% din veniturile rezultate din publicitate – de doua ori mai mult decat plateste radio-ul online Pandora catre publisherii majori. Contractul intre Warner si Apple ar putea fi urmat de altele, majore de asemenea.

Apple a dezvaluit oamenilor implicati in negocieri ca serviciul ar putea fi anuntat oficial, in premiera, la reuniunea dezvoltatorilor de pe 10 iunie, in San Francisco.

Persoanele familiare cu negocierile spun ca serviciul va permite utilizatorilor sa asculte muzica ce va putea fi integrata si in aplicatiile de pe App Store, permitand targetarea de publicitate. Apple ramane lider pe segmentul muzicii digitale dar trebuie sa faca fata unei competitii din ce in ce mai acerbe pe segmentul de radio online din partea unor jucatori precum Pandora sau servicii de streaming precum Spotify.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri