Compania a ridicat marti intervalul de pret de la 28-35 dolari la 34-38 dolari in cadrul ofertei publice initiale, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Astfel, tinta de finantare a fost majorata de la 9,4-11,8 miliarde dolari la 11,4-12,8 miliarde dolari, in timp ce valoarea de piata estimata pentru companie ar putea urca, la listarea pe piata Nasdaq, spre 104 miliarde dolari.

La peste 100 miliarde de dolari, capitalizarea Facebook ar depasi nume consacrate din industria internetului, precum Amazon.com, si ar fi mai mare decat valoarea de piata cumulata a gigantilor Hewlett-Packard si Dell, potrivit Reuters.

La 12,8 miliarde de dolari, oferta publica initiala a Facebook ar eclipsa debutul Google pe bursa in 2004, cand compania a atras putin sub 2 miliarde de dolari.

Facebook a inceput saptamana trecuta roadshow-ul, proces prin care companiile prezinta investitorilor interesati informatii relevante pentru oferta publica.

Citeste si:

Compania va inchide marti perioada de ordine de cumparare pentru oferta publica initiala, cu doua zile inainte de termen, deoarece operatiunea este deja suprasubscrisa semnificativ, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei.

Unii investitori institutionali s-au abtinut de la achizitionarea de actiuni Facebook din cauza temerilor privind perspectivele de crestere ale retelei, au declarat saptamana trecuta surse apropiate situatiei.

Intr-un sondaj efectuat de Bloomberg in randul a 1.250 de investitori, analisti si traderi, 79% dintre respondenti au declarat ca Facebook nu merita o valoare de piata atat de ridicata.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a implinit luni 28 de ani.