Interviu cu Ilya Kurenets, Head of International Business, Docsvision, Russia
Buna, Ilya! Numele de Docsvision este nou pentru specialistii din Romania asa ca poate ne poti spune mai multe despre voi.

Docsvision este in domeniul sistemelor electronice de document management din 2005, cand s-a infiintat si compania. Avand de la inceput aceasta expertiza, am reusit sa devenim lideri de piata intre timp. “Lideri de piata” nu este o expresie fara sens pentru noi, intrucat preferam sa sustinem cu cifre ceea ce ne propunem: anul trecut cifra de afaceri a fost de 6 mil. euro si avem in prezent 1000 de companii-client din spatiul CSI, Tarile Baltice si Republica Moldova. Anul trecut a fost important pentru noi, intrucat ne-am securizat pozitia pe piata si suntem compania cu cel mai mare numar de statii de lucru ce ruleaza o solutie software de document management. Printre clientii nostri, companii cunoscute si de profesionistii romani, se numar Gazprom, Sberbank, Russian Post, Pepsi precum si institutii publice din Republica Moldova. Oricum, clientii nostri acopera practic toate sectoarele economice, de la guvernamental la FMCG.
Solutia cu care intram pe piata din Romania este o aplicatie de document management in cloud, foarte usor de folosit, denumita 4EasyCM ce ruleaza direct din centrul nostru de dezvoltare din Sankt Petersburg, Rusia.

Am inteles. Dar de la ce provine numele de 4EasyCM?

4EasyCM are la baza conceptul sistemului de cloud document management, ce contine patru elemente fundamentale ce ajuta profesionistii sa utilizeze foarte usor aplicatia:
• o usor de utilizat deorece consideram ca multi clienti trebuie sa gaseasca o interfata familiara

• o usor de personalizat, deoarece sistemul este foarte flexibil in organizarea stocarii documentelor si a proceselor de business

• o usor de estimat, intrucat are la baza un model de abonament la cerere, in sistem “pay what you use ”, fara a investi in software aditional, extra hardware sau mentenanta

• o si in final este usor de achizitionat- totul e disponibil online, utilizatorii se pot convinge singuri si promitem ca planurile noastre de achizitie “nu musca”!
Pare foarte simplu si 4EasyCM este simplu pentru clientii nostril, insa in spate este o solutie complexa, administrata si imbunatatita permanent de colegii nostri

De ce ati ales Romania ca punct de dezvoltare in strategia voastra?


Marturisim ca nu a fost o decizie spontana. De obicei avem in vedere un numar de criterii cand vrem sa intram pe o anumita piata si s-a intamplat ca Romania sa le indeplineasca pe majoritatea. Am studiat pietele in crestere, cu potential si ne-am dorit ca aceasta piata sa nu fie prea indepartata fata de pietele pe care avem deja expertiza. Asa ca, dupa o analiza amanuntita am decis ca Romania este prima piata pe care dorim sa intram in aceasta regiune. Am ales sa aplicam o strategie multi-locala, 4EasyCM fiind particularizat asa incat sa se potriveasca la cerintele specifice ale fiecarei piete. Am implementat un studiu amanuntit de piata pentru a afla nevoile potentialilor clienti romani iar drept rezultat, solutia noastra este ajustata exact pe cerintele lor. Bineinteles, urmeaza sa vedem daca am avut dreptate.


Aveti un tipar anume cand va ganditi la viitorii clienti romani? Unde ii veti gasi?


In acest moment am observant un potential extrem de ridicat in randul companiilor tip IMM. Cand spunem IMM, ne referim la firme cu maxim 100 de angajati din diverse segmente de business precum firme de avocatura, de servicii contabile, vanzari en gros si retail, transport, sanatate sau educatie. Functionalitatile sistemului sunt limitate insa versatile si suntem siguri ca se vor potrivi cerintelor a multor persoane din Romania. Am identificat un interes potential si in companii mari ce doresc sa aiba departamente separate care sa utilizeze o solutie usoara, rapida si flexibila.

Care sunt planurile voastre de crestere in perioada urmatoare?

Unul din avantajele 4EasyCM consta in experienta pe care o au echipele Docsvision in domeniu si putem mentiona ca aceasta solutie va primi un set suplimentar de functionalitati in viitor. Dorim sa ii mentinem gradul ridicat de interactiune cu clientii asa incat sa le aflam rapid feedback-urile si sa putem personaliza sistemul cu un set de functionalitati mai specifice, daca doriti, mai…personale. Pe scurt, vrem ca 4EasyCM sa capete in timp noi functionalitati si beneficii, gradual.
De asemenea, ne gandim sa ne extindem in continuare si am inclus Turcia pe harta noastra de dezvoltare. Viitoarele rezultate din Romania ne vor ajuta sa ne construim strategia pentru pasii urmatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri