Operatorii de telecomunicatii au fost companiile care au investit cel mai mult in publicitate anul trecut, acestia alocand bugete de circa 42 de milioane de euro pentru achizitia de spatiu media, conform studiului Media Fact Book, realizat de agentia de media Initiative.
Cei mai mari jucatori in domeniul telecomunicatiilor sunt Orange, Vodafone, Romtelecom, RCS&RDS, Cosmote si UPC. Operatorii au fost intotdeauna pe primele locuri in topul advertiserilor, telecomul fiind printre cele mai competitive domenii.

Pe locurile urmatoare in top s-au aflat anul trecut companiile din domeniul cosmeticelor si igienei personale (40 mil. euro) si cele din domeniul medical (25 de milioane de euro).

Investitiile in publicitate au fost anul trecut de 309 de milioane de euro, in scadere cu 2% fata de 2010 si mai putin cu 42,7% comparativ cu 2008, cel mai bun an pentru publicitatea romanesca. Pentru acest an, oficialii Initiative estimeaza ca piata va ajunge la 303 milioane de euro.

Televiziunea este canalul care atrage cele mai mari bugete, anul trecut investitiile in TV fiind de 200 de milioane de euro (65% din piata).

Citeste si: Initiative: Declinul investitiilor in publicitate incetineste. Anul viitor, piata va fi stabila

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri