Actiunile Nokia au scazut la cel mai redus nivel din ultimii 16 ani, dupa ca Microsoft a anuntat ca noul sistem de operare Windows Phone 8 nu va putea fi instalat pe actualele modele de telefoane ale grupului, iar analistii au apreciat ca vanzarile producatorului finlandez ar putea fi afectate.

Titlurile Nokia au coborat cu pana la 7,4%, la 1,79 euro pe unitate, cel mai redus nivel dupa august 1996, ulterior fiind tranzactionate la Helsinki in scadere cu 6,5%, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Microsoft a anuntat saptamana trecuta ca sistemul Windows Phone 8 va fi lansat pe piata in a doua jumatate a acestui an, iar telefoanele care functioneaza cu versiuni anterioare ale acestuia nu vor putea fi actualizate.

Directorul general al Nokia, Stephen Elop, fost director la Microsoft, a mizat pe Windows Phone pentru redresarea grupului finlandez, renuntand la sistemul de operare propriu al acestuia, Symbian.

Nomura Holdings a redus vineri estimarea de venituri ale Nokia, referindu-se la noul produs al Microsoft. Bursa de la Helsinki a fost inchisa vineri pentru o sarbatoare nationala.

Nokia ar putea vinde in trimestrul al treilea mai putine telefoane Lumia, dotate cu Windows Phone, decat estimarile initiale, pentru ca unii clienti vor astepta lansarea Windows Phone 8, anticipeaza doi analisti ai Barclays Capital.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si