Marcello Bottoli (foto), operating partner in cadrul fondului de investitii Advent International si unul dintre cei mai reputati specialisti in retail si management, considera ca urmatoarea schimbare majora la nivel de retail va fi inceperea campaniilor de promovare personalizate, in functie de client, direct pe telefoanele mobile inteligente.
„Avem 7 miliarde de telefoane mobile in toata lumea dintre care 1,5 miliarde sunt smartphone-uri. Peste cativa ani majoritatea vor fi smartphone-uri. Ganditi-va atunci ce va insemna ca eu, retailerul, voi face un tracking prin GPS-ul telefonului mobil al clientului si atunci cand il vad intr-un magazin al competitorului, sa ii trimit un SMS si sa ii spun: «vino in reprezentanta mea, din acelasi mall, si ai reducere 10%»".

Aceasta abordare oarecum agresiva a comunicarii cu clientii, prin intermediul terminalelor mobile, va reprezenta principala schimbare din retail in urmatorii ani”, a declarat fostul CEO al casei de moda Loui Vuitton, in cadrul conferintei anuale organizata de Asociatia Fondurilor de Private Equity si Venture Capital din Sud-Estul Europei (SEEPEA).

Acesta considera ca in viitorul apropiat toti retailerii vor fi practic obligati sa se dezvolte sau sa se mute pe online, in conditiile in care majoritatea consumatorilor incep sa prefere aceasta varianta rapida de a-si face cumparaturile.

„Va dau doar exemplul Amazon, care a ajuns sa depaseasca Walmart, si nu pe segmentul de IT sau book sales, ci la vanzarile de alimente sau produse de curatat gospodaria. Bula internetului chiar s-a bazat pe un potential, atat ca estimarile au fost fost defazate. Adevarata explozie a online-ului are loc acum, nu la sfarsitul anilor ’90, asa cum s-a crezut”, spune Marcello Bottoli.

Advent International este o companie globala de private equity cu active ce depasesc 26 miliarde dolari. Advent are investitii in companii romanesti precum operatorul de servicii medicale Regina Maria, producatorul de vopsele Deutek, Ceramica sau Labormed.

Sursa imagine:
lsgholdings.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri