Apple va lansa o versiune de dimensiuni mai mici a tabletei iPad spre finalul acestui an, potrivit Bloomberg, care citeaza surse apropiate companiei americane.
Noua tableta ar urma sa dispuna de un ecran de 7 sau 8 inch, insa nu va avea un display de inalta rezolutie precum iPad 3, un dispozitiv cu o diagonala de 9,7 inch.

Pana in acest moment nu se cunosc detalii legate de pret sau caracteristici tehnice, insa cel mai probabil viitoarea tableta nu ar trebui sa coste mai multe de 400 de dolari, cat costa in prezent iPad 2, generatia mai veche a binecunoscutului gadget.

Este de asteptat ca Apple sa anunte o varianta a viitoarei tablete iPad in octombrie, posibil chiar si o dubla lansare - alaturi de viitorul terminal iPhone.

Stirea vine dupa ce Google a lansat de curand tableta Nexus 7, un dispozitiv echipat cu sistem de operare Android, care a beneficiat deja de un feedback foarte bun din partea jurnalistilor, avand un pret de 199 de dolari.

Anuntul unui al treilea dispozitiv de acest fel, cu o diagonala de 7 inch ar “incinge” si mai mult competitia intre cei trei mari producatori de pe piata unde Google si Amazon isi disputa deja lupta pentru suprematie.

Foto: captura ciccaresedesign.com



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri