Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a amendat Romtelecom cu 200.000 lei pentru nerespectarea in totalitate a obligatiilor prevazute intr-o licenta de comunicatii mobile, compania instaland 788 de statii de baza, din cele 1.242 prevazute, scrie Mediafax.
Romtelecom a obtinut licenta de comunicatii mobile pentru benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz in 2008, pentru o perioada de 10 ani, in urma unei licitatii publice deschise de tip comparativ, procedura in care ofertantii sunt evaluati in functie de dosar si oferta tehnica.

Compania a castigat aceasta licenta ca urmare a obtinerii celui mai bun punctaj, in urma evaluarii unor criterii precum capacitatea financiara, fezabilitatea comerciala, specializarea, experienta si fezabilitatea tehnica si acoperirea asumata. Taxa de licenta achitata de operator catre bugetul de stat a fost de un milion de euro. Licenta este valabila pana la data de 23 septembrie 2018.

In urma unor controale, ANCOM a constat ca operatorul nu si-a respectat angajamentul asumat la obtinerea licentei.

"Conform obligatiilor asumate de operator, pana la incheierea primei faze acesta ar fi trebuit sa instaleze si sa opereze 1.242 de statii de baza, insa in urma controalelor ANCOM s-a constatat ca doar 788 dintre acestea sunt instalate", se arata intr-un comunicat al ANCOM.

Potrivit licentei, pana la 31 decembrie 2013 reteaua de comunicatii mobile in banda larga dezvoltata de Romtelecom in benzile de frecvente de 410-415/420-425 MHz trebuie sa fie compusa din 1.292 de statii de baza.

"ANCOM trebuie sa se asigure ca spectrul de frecvente radio, o resursa limitata a statului roman, este utilizat cu maxima eficienta. Licentele de utilizare a frecventelor radio se acorda in anumite conditii tocmai pentru ca atat operatorii, cat si utilizatorii sa obtina maximum de beneficii prin exploatarea acestora. De aceea, monitorizarea modului in care operatorul remediaza neregulile constatate si modul in care isi respecta restul obligatiilor asumate va ramane o prioritate a Autoritatii si in perioada urmatoare", a declarat in comunicat Cristin Popa, directorul Directiei Executive Monitorizare si Control din cadrul ANCOM.

Grupul elen OTE este actionarul majoritar al Romtelecom. OTE mai detine in Romania divizia locala a operatorului de telecomunicatii mobile Cosmote si reteaua de magazine Germanos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri