Warren Buffett a donat fundatiei lui Bill Gates actiuni de 1,5 mld. dolari

Miliardarul Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 46 miliarde de dolari, a donat actiuni in valoare de 1,52 miliarde de dolari ale companiei pe care o conduce, Berkshire Hathaway, fundatiei create de cofondatorul Microsoft Bill Gates, conform Mediafax.

Gates ocupa pozitia a doua in topul miliardarilor la nivel mondial, cu 62 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din lume este mexicanul Carlos Slim Helu, posesorul unei averi de 72 miliarde de dolari.

Buffet, presedinte si director general al Berkshire, a donat circa 18,4 milioane de actiuni fundatiei Bill si Melinda Gates, potrivit unui document transmis bursei si citat de Bloomberg. Actiunile au inchis la pretul de 82,54 dolari vineri pe piata de capital din SUA.

Warren Buffet, care a promis sa-si doneze cea mai mare parte a averii in scop caritabil, a initiat in 2006 un program prin care vizeaza donatii anuale in actiuni fundatiei lui Bill Gates. In timp ce numarul de actiuni a scazut constant in fiecare an, declinul a fost compensat de pretul in urcare al acestora.

Astfel, in 2006, Buffet a donat fundatiei actiuni de 1,6 miliarde de dolari, de 1,76 miliarde de dolari in 2007 si de 1,8 miliarde de dolari in 2008. In 2009, an marcat puternic de criza financiara globala, valoarea actiunilor donate de Buffet a coborat la 1,25 miliarde de dolari, dar a revenit la 1,6 miliarde de dolari in 2010 si 1,48 miliarde de dolari in 2011.

Fundatia Gates sustine organizatii care promoveaza proiecte pentru imbunatatirea sistemului de educatie, accesului la servicii medicale, precum si pentru reducerea saraciei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri