Google cere producatorului american de software Oracle cheltuieli de judecata de patru milioane de dolari, dupa ce Oracle a castigat in instanta daune de doar 150.000-200.000 de dolari intr-o disputa privind incalcarea de patente, scrie Mediafax.

Disputa dintre Google, care controleaza segmentul cautarilor online, si Oracle, al doilea mare producator de software la nivel global, a vizat posibila incalcare a patentelor Oracle pentru Java de catre platforma Android.

"Google a castigat in privinta unei parti substantile a litigiului. (Oracle, n.r.) nu a recuperat daunele pe care le cerea in acest litigiu. In consecinta, Google este partea castigatoare si are dreptul sa-si recupereze costurile", a afirmat Google intr-un document transmis justitiei americane, citat de portalul All Things Digital.

Costurile se ridica la aproximativ patru milioane de dolari, inclusiv costuri de circa 143.000 de dolari pentru transcripturi, cheltuieli de 987.000 de dolari cu experti ceruti de instanta si 2,9 milioane de dolari reprezentand costuri legate de obtinerea, organizarea si copierea documentelor folosite in proces.

Suma de patru milioane de dolari reprezinta bani de buzunar pentru Oracle, insa cererea Google reprezinta cu siguranta "o rasucire a cutitului in rana", intrucat Oracle spera la un anumit moment sa recupereze daune de miliarde de dolari de la Google pentru presupusele incalcari de patente, noteaza portalul.

Judecatorul care se ocupa de caz nu a luat inca o decizie in privinta cererii Google. Oracle a anuntat ca vrea sa faca apel in privinta deciziei care i-a acordat daune de pana la 200.000 de dolari, iar un reprezentant al grupului a refuzat sa comenteze actiunea Google.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Litigiul Micula: Romania risca sa intre in procedura de default
Setari Cookie-uri