Rezultatele obtinute in trimestrul doi, desi marcheaza o usoara revenire fata de un dezastruos T1, sunt slabe si se vor deprecia in urmatoarele trei luni, dupa cum au declarat chiar oficialii companiei.

Astfel, in cursul ultimelor trei luni, compania a obtinut venituri care totalizeaza 3 miliarde de dolari, in scadere cu 27% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar profitul net a scazut cu 57%, la 273 milioane, informeaza CNET.
One X, One S si One V, seria de smartphone-uri in care HTC si-a pus mari sperante nu a ajutat prea mult evolutia companiei, redresarea asteptata de industrie intarziind sa se faca remarcata in afara Chinei, singura zona unde compania a vazut o crestere a cotei de piata si a vanzarilor.

Pentru urmatorul trimestru, compania prognozeaza o scadere a vanzarilor la 2,3 - 2,7 miliarde de dolari si o evolutie negativa a profiturilor.

HTC a anuntat ca a vandut 25% din actiuni pentru 150 milioane dolari, dar sustin ca vor continua sa lucreze cu producatorul de echipamente audio.

“Reducerea participatiei la 25,57% este un semnal ca HTC se apropie de separarea de producatorul de echipamente audio Beats. Este posibil sa nu fi existat o sinergie intre cele doua companii de la inceput”, sustine un raport al Morgan Stanley, citat de Reuters.

HTC ramane in continuare cel mai mare detinator al actiunilor Beats cu o cota de 25,1%, restul fiind detinute de catre ceilalti actionari ai grupului.

Pentru revenirea in lupta cu gigantii Apple si Samsung, HTC este obligata sa aduca pe piata produse competitive, la un pret competitiv.

Foto: unwiredview.com

Citeste si Parteneriatul dintre HTC si Beats se apropie de sfarsit?