Apple vrea sa excluda aplicatia YouTube de pe iPhone si iPad

Apple vrea sa retraga aplicatia YouTube de pe iPhone si iPad odata cu urmatoarea versiune a sistemului de operare pentru dispozitive mobile, iOS 6, pregatita pentru aceasta toamna, subliniind divergentele tot mai profunde dintre producatorul de electronice si Google, transmite WSJ.com.

Compania a anuntat ca licenta pe care o detine pentru YouTube a expirat, astfel ca aplicatia nu va mai fi inclusa in urmatoarea versiune a sistemului de operare, relateaza Mediafax.

Platforma iOS 6 este deja utilizata de catre dezvoltatorii de software si va fi lansata publicului cel mai probabil in aceasta toamna.

Aplicatia YouTube a fost dezvoltata de Apple pe baza unei licente de la Google si este inclusa pe iPhone inca din 2007, de la lansarea primului model al familiei de smartphone-uri.

Apple a precizat ca Google pregateste propria aplicatie YouTube pentru iOS, care va fi disponibila pe iPhone si iPad prin App store.
Totodata, utilizatorii pot accesa serviciul video prin browser-ul de internet.

Relatia dintre Apple si Google a devenit tot mai tensionata dupa lansarea sistemului de operare Android. Smartphone-urile si tabletele bazate pe Android sunt pana acum singurii competitori reali ai iPhone si iPad, insa Microsoft si Nokia incearca sa-si faca loc pe piata cu dispozitive construite pe sistemele de operare Windows si Windows Phone.

Apple vrea sa inclouiasca, in urmatorul sau sistem de operare, serviciul de harti al Google cu unul propriu, dupa mai multi ani de investitii in dezvoltarea unui concurent pentru Google Maps.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri