Razboiul gigantilor. Apple, Google si Facebook se bat pentru a domina arena smartphone in SUA

Apple este liderul pietei smartphone din SUA, in timp ce Android al Google este cel mai utilizat sistem de operare, iar Facebook are cea mai populara aplicatie pentru smartphone, arata un studiu comScore, citat de MarketWatch si dat publicitatii de agentia Mediafax.

Producatorul iPhone conduce pe piata smartphone cu o cota de 41% in perioada februarie-aprilie, inaintea rivalului Samsung, care are 28%.
Apple incearca saptamana aceasta sa-si asigure sprijinul a cat mai multi dezvoltatori de aplicatii, dezvaluind noi functii ale sistemelor de operare folosite de produsele companiei, inclusiv iOS 8, in cadrul unei conferinte cu programatorii.

Compania dispune de un ecosistem web robust, noteaza MarketWatch, dar are dificultati in a ajunge din urma platforma Android a Google.
Android a ramas cel mai utilizat sistem de operare in SUA in intervalul analizat, fiind instalat pe 53% din smartphone-urile abonatilor. Platforma Google este urmata de cea a Apple, cu 41%, potrivit comScore.

Facebook conduce topul aplicatiilor pentru smartphone-uri, cu o prezenta pe 74% din terminale, indiferent daca ruleaza Android sau iOS al Apple. Google are mai multe aplicatii in top 10, inclusiv Google Play, care ajunge la 51% din utilizatorii de smartphone-uri, YouTube cu 50%, Google Search cu 48% si Gmail cu 42%.

Citeste si:
Românii cu bani au cumpărat acțiuni Tesla, Microsoft și Facebook în...
Românii cu bani au cumpărat...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Prima bancă din România care îți transformă telefonul într-un POS
Setari Cookie-uri