Apple este liderul pietei smartphone din SUA, in timp ce Android al Google este cel mai utilizat sistem de operare, iar Facebook are cea mai populara aplicatie pentru smartphone, arata un studiu comScore, citat de MarketWatch si dat publicitatii de agentia Mediafax.

Producatorul iPhone conduce pe piata smartphone cu o cota de 41% in perioada februarie-aprilie, inaintea rivalului Samsung, care are 28%.
Apple incearca saptamana aceasta sa-si asigure sprijinul a cat mai multi dezvoltatori de aplicatii, dezvaluind noi functii ale sistemelor de operare folosite de produsele companiei, inclusiv iOS 8, in cadrul unei conferinte cu programatorii.

Compania dispune de un ecosistem web robust, noteaza MarketWatch, dar are dificultati in a ajunge din urma platforma Android a Google.
Android a ramas cel mai utilizat sistem de operare in SUA in intervalul analizat, fiind instalat pe 53% din smartphone-urile abonatilor. Platforma Google este urmata de cea a Apple, cu 41%, potrivit comScore.

Facebook conduce topul aplicatiilor pentru smartphone-uri, cu o prezenta pe 74% din terminale, indiferent daca ruleaza Android sau iOS al Apple. Google are mai multe aplicatii in top 10, inclusiv Google Play, care ajunge la 51% din utilizatorii de smartphone-uri, YouTube cu 50%, Google Search cu 48% si Gmail cu 42%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri