Samsung, unul din cei mai mari producatori de dispozitive mobile din lume, a lansat tableta Galaxy Note 10.1, un gadget care aduce imbunatatiri fata de precedentele solutii lansate, noteaza presa internationala.
Noua tableta Galaxy Note 10.1 vine echipata cu un procesor de 1,4GHz quad-core si memorie RAM de 2GB, completata de un spatiu de stocare disponibil in trei variante – de 16, 32 si 64GB avand posibilitatea de a fi extinsa prin intermediul unui card microSD – care suporta deasemenea o capacitate de stocare de pana la 64GB, noteaza The Verge.

Note 10.1, ca si denumirea, dispune de un ecran capacitiv tip LCD de 10,1 inch, capabil sa afiseze imagini la o rezolutie de 1280x800px. Dispozitivul include si o camera principala de 5 megapixeli cu autofocus si o camera secundara frontala de 1,9 megapixeli, ruland sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Inca nu se stie cand va putea beneficia si de ultimul SO al Google – Android 4.1 Jelly Bean.

Conectivitatea tabletei se realizeaza prin Bluetooth, USB, Wi-Fi si 3G, toate aceste caracteristici fiind sustinute de o baterie tip Li-Ion de 7000 mAh , terminalul avand o greutate de circa 600 grame.

In afara de acestea, au mai fost adaugate caracteristici precum Smart Stay, care urmareste ochii utilizatorului pentru a asigura ca ecranul este pornit in timp ce este privit, precum si Pop Up Play, care le permite utilizatorilor sa vizualizeze videoclipuri, in paralel cu alte aplicatii.

Samsung a introdus pe Galaxy Tab 10.1 si functia multiscreen, prin care tableta ofera utilizatorilor posibilitatea de a folosi in acelasi timp doua tipuri diferite de aplicatii. Utilizatorii pot vizualiza pagini Web si videoclipuri in timp ce pot deschide alte aplicatii candce scriu sau schiteaza idei cu S Pen – un element de noutate pentru tableta producatorilor sud-coreeni.

La ce foloseste Stylus-ul?

Daca tot se numeste “Note” (noteaza – n.red) nu putea lipsi nici stiloul S Pen (6,5mm) un instrument special proiectat pentru o experienta optimizata, prin intermediul ecranului de 10.1 inch.

Acesta este incorporat direct in dispozitiv si, cand este actionat, lanseaza automat aplicatii precum S Note, S Planner, Crayon physics, Adobe Photoshop Touch si Polaris Office. Alternativ, utilizatorii pot seta cu usurinta aplicatia preferata pentru a fi lansata pe loc atunci cand este activat S Pen.


Cand va fi disponibila?

Tableta Samsung Galaxy Note 10.1 va fi disponibila pe piata incepand cu aceasta luna, in Romania cel mai probabil ajungand undeva la inceputul lunii septembrie, noteaza SlashGear.

Totodata, Samsung pregateste si lansarea celei de-a doua generatii de telefon-tableta, Galaxy Note 2, un smartphone despre care se spune ca va incorpora caracteristici de ultima generatie.

Ultimele date legate de viitorul telefon-tableta arata ca acesta va avea un ecran mai mare - de 5,5 inch - si un procesor mai performant decat predecesorul sau, noteaza GSMArena.com, citand Ubuntulive.net.

Primul model Galaxy Note a avut ecran de 5,3 inch, insa Galaxy Note 2 va dispune o dimensiune de 5,5 inch tip SuperAMOLED, cu o rezolutie mai mare - de 1680x1050 pixeli - cu densitate a numarului de pixeli de 360ppi (pixel-per-inch – n-red).

Noul Samsung Galaxy Note 2 va avea un procesor dual-core ARM-15 si 1,5 GB memorie RAM si ocamera foto de 8 MP.

Foto: captura GSMArena.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri