Compania taiwaneza Acer este primul partener important al Microsoft care critica deschis decizia companiei de a produce propria tableta, subliniind divergentele tot mai mari dintre dezvoltatorul Windows si aliatii sai producatori de computere, dar si schimbarile iminente din industria PC-urilor.
Al patrulea producator de computere din lume dupa vanzari, Acer isi manifesta nemultumirea fata de iminenta lansare a tabletei Microsoft Surface, care va intra in concurenta directa cu produse similare precum Acer Iconia sau HP TouchPad, relateaza Mediafax.

JT Wang, presedinte si director general al companiei taiwaneze, a declarat pentru Financial Times (FT) ca lansarea Surface, programata pentru luna octombrie, va afecta negativ industria PC-urilor.

"Le-am spus celor de la Microsoft sa se mai gandeasca. Ganditi-va de doua ori. Lansarea tabletei va crea un impact negativ urias pentru industrie, iar celelalte companii ar putea avea o reactie negativa. Nu sunteti buni la asta, asa ca, va rog, ganditi-va de doua ori", a afirmat Wang, citat de FT.

Comentariile dure ale sefului Acer sunt cu atat mai surprinzatoare tinand cont de relatia "de simbioza" dintre Microsoft, producatorii de PC-uri si Intel, principalul producator de microprocesoare, noteaza FT.

Sistemul de operare Windows si procesoarele Intel au format o platforma standardizata pentru producatorii de PC-uri, care s-au putut astfel dezvolta, iar concurenta dintre companii precum Acer, Dell sau Lenovo a fost in beneficiul consumatorilor, impingand in jos preturile si, in consecinta, crescand popularitatea software-ului Microsoft.

Modelul traditional de business din industrie este insa clatinat de explozia smartphone-urilor si tabletelor, cu Apple si Samsung in avangarda, care a determinat Microsoft sa produca o tableta proprie in incercarea de a prinde din urma concurenta.

Microsoft, care a anuntat in iulie prima pierdere trimestriala de cand s-a listat la bursa, va lansa in octombrie, odata cu sistemul de operare Windows 8, tableta Surface, cel mai probabil in concurenta directa cu iPad-ul produs de Apple.

Compania a recunoscut recent ca intrarea in rivalitate cu producatorii de PC-uri ar putea eroda fidelitatea acestora fata de Windows.

Presedintele diviziei de PC-uri a Acer, Campbell Kan, a afirmat ca in interiorul companiei au loc discutii privind posibile strategii in caz ca Microsoft ar decide sa-si extinda amprenta in zona productiei de hardware, dincolo de tableta Surface.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri