Primul astfel de dispozitiv a fost montat intr-o banca din Connecticut, pentru ca pana in anul 1902 peste 80.000 de telefoane cu plata sa fie instalate in Statele Unite.

In anul 1925, numai in New York existau peste 25.000 de astfel de telefoane montate in punctele cheie din oras, iar in anul 1960 erau montate un milion de cabine telefonice de acest tip.

Inventia lui William Gray a reprezentat urmatorul pas in ceea ce priveste dezvoltarea telefoniei , dupa ce in anul 1876 omul de stiinta de origine scotiana Graham Bell a devenit prima persoana care a brevetat un dispozitiv capabil sa emita si sa receptioneze cuvintele rostite.

De-a lungul anilor insa, cabinele telefonice au suferit schimbari majore adaptandu-se noilor tehnologii, modificari aduse la nivel vizual si functional.

Treptat, acestea au devenit din ce in ce mai putin folosite din cauza cresterii numarului de utilizatori ai telefoniei mobile.

Cabine telefonice cu Wi-Fi : o idee revolutionara?

Cu toate acestea, cabinele telefonice au devenit si un obiect ideal de marketing, fiind folosite in prezent, in marile orase drept hospot-uri Wi-Fi.

Oficialii din New York au inceput sa transforme cele 12.000 de cabine telefonice stradale in hotspot-uri ce ofera internet wireless gratuit, penetrarea noilor tehnologii, smartphone-urilor, internetului mobil facand din telefonia publica un segment vetust pe care americanii s-au hotarat sa-l renasca.