In ciuda numeroaselor aplicatii si gadget-uri care te ajuta sa treci cu bine de zilele aglomerate, studiile psihologice arata ca doar 2% dintre oameni pot face eficient multitasking. Restul de 98% isi pierd de fapt, in timp, din productivitate, fara ca macar sa realizeze acest lucru.

Infograficul detaliaza cat de des confundam multitasking-ul cu distragerea atentiei. De exemplu, angajatii care folosesc un computer pentru desfasurarea muncii sunt distrasi, in medie, o data la 10,5 minute. Studentii care isi aduc laptop-urile in amfiteatre pierd de asemenea foarte mult din productivitate intrucat 62% din paginile Web deschise nu au legatura cu invatatul. Ce parere aveti de cei 62% dintre oameni care se uita la mail-uri in timpul unei intalniri?

A te axa pe mai mult de o singura activitate reduce productivitatea cu 40% si iti scade IQ-ul cu 10 puncte, conform unui studiu citat de Harvard Business Review. De aici si pericolele multitasking-ului in timp ce te afli la volan.

Citeste si:

Tu crezi ca te afli in elita de 2%? Cum ti se pare infograficul si informatiile cuprinse in el? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.