Dell, Samsung Electronics, Lenovo si Asustek Computer vor livra dispozitive mobile care vor folosi noul sistem de operare Windows RT al Microsoft, creat pentru tehnologia ARM, destinata smartphone-urilor si tabletelor, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Microsoft a facut in premiera acest anunt dupa ce Toshiba a anulat planurile de a fabrica aparatele din cauza intarzierilor intampinate in obtinerea componentelor.

Toshiba, care intentiona sa foloseasca procesoare fabricate de Texas Instruments, nu a mentionat componentele pe care nu le-a putut obtine.

Microsoft vrea sa erodeze dominanta Apple pe piata telefoanelor mobile si a tabletelor si va lansa noile platforme Windows in octombrie, versiunea RT (abreviere de la Runtime - n.r.) fiind bazata pe tehnologia ARM destinata cipurilor folosite si la iPad-uri si iPhone-uri.

Toshiba a anuntat ca se va concentra pe aparate care folosesc Windows 8, care opereaza cu tehnologie x86 utilizata de Intel si Advanced Micro Devices la cipurile pentru computerele desktop si notebook.

Microsoft a precizat ca sistemul de operare RT va fi comercializat inclus in aparate si nu separat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Samsung prezinta frigiderul BESPOKE si noua gama de produse premium