Prin anuntul de participare, contractul a fost estimat la 1,88 milioane de lei (TVA inclusa).

Alaturi de UTI Systems, la licitatie s-au mai inscris Club Software, Digital Data Services, XOR IT Systems, Software Development&Consulting, Novation Wave si consortiile formate din Romtelecom si Go Business, respectiv Asesoft International si Insoft Development&Consulting.

Ofertele au fost depuse la finele lunii martie.

Ulterior, licitatia a fost contestata de CS Vision, care detine aplicatia www.mobime.ro, principalul concurent al comparatorului pe care ANCOM vrea sa-l lanseze.

Proiectul va fi finantat din fonduri ANCOM si Fondul European de Dezvoltare Regionala. Valoarea asistentei nerambursabile acordata din fonduri publice este de aproape 890.000 de lei.

Ce face comparatorul de tarife

La finalizarea proiectului, ANCOM va pune la dispozitia utilizatorilor prin intermediul unei pagini de internet o aplicatie interactiva care va oferi informatii comparative privind tarifele si conditiile oferite de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului.

Citeste si:

Pe baza optiunilor introduse online de utilizatori, aplicatia va realiza analize comparative ale planurilor tarifare disponibile pe piata din Romania, pentru trei categorii de servicii de comunicatii electronice (telefonie mobila, telefonie fixa si acces la internet in banda larga) si combinatii ale acestora, urmand sa returneze, pentru fiecare interogare, un clasament al celor mai avantajoase 25 de oferte din punct de vedere al pretului (calculat pentru un interval de o luna).

In momentul afisarii rezultatelor, vor fi publicate si alte detalii relevante privind ofertele respective (de exemplu, numar de minute sau SMS-uri incluse, perioada de facturare, durata minima a contractelor, datele de contact ale serviciului de relatii cu clientii).

Datele pe baza carora aplicatia va realiza aceste comparatii vor fi furnizate de catre operatorii de comunicatii, care au obligatia de a inscrie in aplicatie orice noua oferta comerciala in termen de 4 zile lucratoare de la lansarea acesteia sau modificarea unei oferte existente.