Centrul de cercetare si dezvoltare software al Intel (IRDSC) deschis la Bucuresti a crescut de la 16 angajati anul trecut la aproape 100 in prezent, iar angajarile vor continua, a declarat pentru wall-street.ro, Monica Ene-Pietrosanu, directorul al centrului gigantului american.
IRDSC a fost anuntat in noiembrie 2010, insa centrul a fost inaugurat si a devenit complet functional in februarie anul acesta.

"Vrem sa devenim un fel de headquarter pentru software al Intel in Europa. Deocamdata, Intel are mai multe centre de software mici in Europa, in tari ca in Franta, Finlanda, etc., si, de aceea, Romania are o oportunitate sa creasca si sa dovedeasca care are o valoare adaugata foarte mare si sa devina acest gen de cartier general pentru software al Intel in Europa”, afirma managerul centrului de cercetare si dezvoltare software al Intel.

Ene-Pietrosanu adauga ca si-ar dori ca centrul de la Bucuresti sa devina unul foarte important pentru Intel atat in ceea ce priveste numarul de angajati, cat si al proiectelor incepute in Romania.

„Vrem ca proiectele coordonate sa se intinda pe mai multe locatii, adica sa fie lucrate in colaborare cu oameni din toate Europa. Asta inseamna ca oamenii de aici sa fie dintre cei mai buni, deci sa avem niste lideri tehnici care sa poate coordona aceste proiecte. Si avem deja cativa”, explica sefa IRDSC.

Intel are 14 centre de software in Europa cu un total de aproximativ 1100 de angajati.

In Romania, IRDSC are 100 de angajati, cu o medie de varsta de 23-30 de ani.

„Facem angajari si cautam oameni pasionati si talentati”, spune Monica-Ene Pietrosanu, adaugand ca Intel ofera si stagii de practica. Compania cauta atat studenti si masteranzi, cat si doctoranzi.

Centrul deschis de Intel in Bucuresti se concentreaza pe tehnologii open-source si solutii software si este impartit in trei divizii: open source technology center, platform technology and analisys center si developer platform division.

Monica Ene-Pietrosanu lucreaza pentru Intel din iulie anul trecut, ea fiind recrutata de la Microsoft, dupa ce a lucrat in cadrul producatorului 13 ani, dintre care aproape opt in Statele Unite (inceputul lui 1998- final de 2005).

„Am fost foarte placut surprinsa si dupa ce m-am intors din SUA, dar si acum sa descoper ca nivelul din Facultatea de Automatica si Calculatoare a ramas foarte ridicat in ciuda zvonurilor si plangerilor ca nu mai este ce a fost. Este ce a fost, ba mai mult. Sunt oameni care sunt pasionati, sunt profesori care si-au facut doctorate in afara si s-au intors si predau in Politehnica. Este nemaipoment. Nivelul de la Facultatea de Calculatoare mi se pare extrem de ridicat. A ramas la fel de ridicat. Mereu gasesti acolo oameni pasionati de meserie”.

Managerul sustine de doua ori pe an un seminar despre management la Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti. Ea a absolvit aceasta facultate in anul 1995.

Intel are in Romania aproximativ 380 de angajati, dintre care aproximativ 100 lucreaza in centrul de cercetare si dezvoltare software, iar restul in departamentul de marketing si vanzari al producatorului si pentru Wind River si Telmap, companii detinute de Intel.

Citeste si: Pranz cu sefa centrului software Intel: de ce s-a intors dupa 8 ani din America si ce inseamna sa fii femeie intr-un domeniu tehnic



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri