Managerul trebuie sa gestioneze proiectele companiei si sa dezvolte reteaua nationala de distributie. De asemenea, va activa ca brand manager pentru marcile Hid, Effeff, Abloy electromecanic si Yale electromecanic.

Valceanu vine la Assa Abloy de la Bitdefender, unde si-a inceput activitatea in 2004, ca partner account manager pentru Romania, apoi channel manager pentru Romania si Europa de Est, iar din anul 2007 a preluat functia de director general pentru Romania si Republica Moldova.

El a anuntat saptamana trecuta ca va parasi Bitdefender, dupa ce in urma cu o luna fusese inlocuit in functie de Valentin Jurculet. Oficialii companiei de securitate IT au afirmat in iulie ca Valceanu va conduce operatiunile Bitdefender pe segmentul consumatorilor individuali si al companiilor mici si medii din Europa Centrala si de Est, Turcia si Israel.

Este foarte important ca valorile mele sa coincida cu cele ale companiei

“In 8 ani de Bitdefender m-am ocupat de dezvoltarea si implementarea strategiei de vanzari si distributie pentru Romania si CEE. In acest timp am construit un canal de distributie puternic, am incheiat contracte si parteneriate cu jucatorii cei mai importanti din Romania si Europa Centrala si de Est, atat in domeniul privat cat si public, am avut cresteri si am legat multe relatii consistente. A venit timpul pentru mine sa fac o schimbare in viata profesionala, sa lucrez cu alte echipe, sa capat noi cunostinte si sa impartasesc cu altii cunostintele mele. Am ales Assa Abloy Romania deoarece este foarte important ca valorile mele sa coincida cu cele ale companiei. Noua pozitie este tentanta, dar vine si cu mari provocari, domeniul securitatii fizice este cel putin la fel de interesant si competitiv ca cel al securitatii digitale” spune Razvan Valceanu.

Citeste cum arata o zi din viata lui Razvan Valceanu: Imi incep ziua la 5.57, 6.02 sau 7.17

Assa Abloy este unul dintre cei mai importanti jucatori in domeniul solutiilor de inchidere si deschidere a usilor. Grupul are peste100 de companii in lumea intreaga si peste 37000 angajati.

Assa Abloy si-a inceput activitatea in Romania in 1994, iar patru ani mai tarziu a cumparat fabrica Urbis si marca inregistrata. In prezent este unul printre principalii exportatori de incuietori pentru piata din Europa.

Compania a inregistrat anul trecut afaceri de 16,1 milioane de euro si pierderi nete de 3,9 milioane de euro, conform Ministerului de Finante. De asemenea, Assa Abloy Romania a avut anul trecut un numar mediu de 440 de angajati.