Pentru al doilea an consecutiv, Elvetia, Suedia si Singapore domina topul care se bazeaza pe o crestere a numarului de locuri de munca in acest domeniu, productia si evolutia statului respectiv. Totodata, raportul releva ca tarile care au investit in cercetare si dezvoltare s-au clasat mult mai bine decat celelalte.

wall-street.ro a stat de vorba cu patru voci importante din mediul IT&C in incercarea de a identifica problemele care blocheaza evolutia si inovarea in domeniu, dar si pentru a gasi solutii viabile de evolutie in urmatorii ani.

Deputatul Varujan Pambuccian (foto dreapta), doctor in matematica al Facultatii de Informatica a Universitatii Bucuresti, a identificat una din problemele acute cu care se confrunta tara noastra pe segmentul inovatiei. El sustine ca marea majoritate a celor care patenteaza anumite tehnologii sau dezvolta cercetare in companiile private nu o mai fac in tara ci se orienteaza mai mult catre zona Statelor Unite, in principal pentru ca ar “beneficia de mai multa vizibilitate”.