Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) ar putea, la finele acestui an, sa retransmita in format digital un numar de 15 programe TV, proiect care necesita investitii intre 10 si 20 milioane de euro, a declarati ministrul Comunicatiilor, Dan Nica.
"Cu investitie situata intre 10 si 20 milioane de euro, reteaua de radiorelee a SNR poate sa emita programe TV in format de inalta definitie (high definition - HD). Vrem ca SNR sa demareze programul de televiziune digitala in standardul DVBT-2, ceea ce va permite ca intr-un interval de cateva luni sa aiba acoperire semnificativa a teritoriului, in jurul a 70%, si sa emita in format digital un numar de 15 programe TV", a spus Nica, scrie Mediafax.

El a adaugat ca acest proiect este conditionat de forma finala a strategiei privind tranzitia de la televiziunea analogica la cea digitala, la discutii urmand sa participe si Consiliul Concurentei si Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

"In functie de varianta finala a strategiei, SNR ar putea incepe cu un proiect pilot, sa vada cum functioneaza, care-i gradul de receptie. De asemenea, SNR ar putea sa renunte la transmisia TVR 2, pentru a-si elibera capacitatea de retransmisie, care va fi preluat de TVR 1 si transmis in format digital. Daca pana la finele lunii septembrie reusim sa avem toate documentele oficiale (strategie, modalitati de implementare) in vigoare, SNR ar putea sa inceapa sa emita programe TV in format digital in marile orase in decembrie", a spus Nica.

Infiintata in anul 1991, prin reorganizarea si divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicatii din Romania.

Sub brandul Radiocom, compania asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, retelele de telefonie mobila, transfer de date si Internet.

Potrivit Ministerului Finantelor Publice, SNR a consemnat in 2011 o cifra de afaceri de 331,6 milioane de lei, in scadere cu 2% fata de anul precedent, si o pierdere neta de 44,1 milioane de lei, de la 43,4 milioane de lei in 2010.

Numarul mediul de salariati a scazut cu 8,1%, la 1.759 persoane.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri