El nu a precizat cati oameni vrea sa angajeze compania americana pana la finalul lui 2012 pentru centrul din Iasi.

Pe site-ul centrului sunt publicate 23 anunturi de locuri de munca, cele mai multe fiind pentru ingineri de dezvoltare software. Pe de alta parte, nu este precizat care dintre aceste anunturi mai sunt valabile, unele dintre fiind publicate chiar din decembrie anul trecut.

Centrul Amazon din Iasi care in prezent are peste 100 de angajati si-a marit personalul de peste trei ori din 2009 si pana acum. Anul trecut, centrul a avut un numar mediu de 63 de angajati, conform Ministerului de Finante. Pe de alta parte, in 2010 conducerea centrului afirma ca isi doreste ca acesta sa isi dubleze personalul in trei ani. In acelasi an, Amazon a inchiriat inca 1.400 metri patrati in complexul Palas din Iasi ajungand astfel la in jur de 2.000 de metri patrati

Vezi cum arata biroul Amazon din Iasi.

“Echipa din Iasi este dedicata dezvoltarii platformei Amazon, dezvoltatorii nostri avand astfel sansa de a lucra la proiecte care au impact in mai toata lumea Amazon. Pe langa grupul software, in Iasi mai avem o organizatie de servicii de business, care ofera suport catre organizatiile de retail europene”, spune Lucian Vornicu.

El adauga cei mai greu de gasit sunt “managerii extrem de tehnici”.

Seful centrului Amazon: Managerii din software tind sa rugineasca

“In general, managerii din companii software tind sa “rugineasca” din punct de vedere tehnic, odata cu trecerea timpului. Noi ne dorim ca managerii pe care ii angajam sa fi ramas bine ancorati in tehnic, si probabil acest lucru reprezinta o provocare din cand in cand”, mai spune Vornicu.

Citeste si:

IT-istii sunt printre cei mai bine platiti angajati, ei avand in luna iulie a acestui an un salariu mediu net de circa 3.634 de lei, conform datelor Institutului National de Statistica. Salarii mai mari au doar angajatii din banci si companii de asigurari, cu un salariu mediu net de 3.811 lei in iulie, si cei din industria aeriana cu un salariu mediu net de 3.701 de lei.

“Nu am observat schimbari mari intr-un sens sau altul, dar probabil schimbarile economice au avut un impact in reasezarea compesantiilor si beneficiilor si deci si a perceptiei celor aflati in cautarea unui job”, afirma Vornicu despre felul in care s-au schimbat pretentiile angajatilor in ultimii ani de criza.

Centrul de dezvoltare software al Amazon in Romania a fost deschis la Iasi in 2005, iar anul trecut a avut o cifra de afaceri de 2,47 milioane de euro si un profit net de aproape 170.000 de euro.

Printre companiile cu care Amazon concureaza pentru recrutarea de oameni pe piata din Iasi se numara Endava sau Pentalog.