Acestea sunt cateva idei principale extrase dintr-un interviu oferit de seful Microsoft. Intrebat ce va face daca Windows 8 nu va fi un succes, Ballmer a spus ca nu se indoieste ca sistemul de operare nu va fi un succes. “Nu sunt platit pentru a avea indoieli”, a spus el.

Era de asteptat ca Ballmer sa adopte un ton convingator in public insa seful Microsoft pare sa ignore posibilele probleme ale sistemului de operare pe desktop-uri, unde experienta ar putea starni confuzii.

Vorbind de tabletele de 7 inci, la preturi mai mici, CEO-ul Microsoft a intrebat, retoric, daca cineva ar folosi Kindle Fire pentru a-si face temele. “Raspunsul este nu; nu ai face-o niciodta. Nu este un produs destul de bun. Dar asta nu inseamna ca nu ai putea citi o carte pe el”.

Microsoft este prezent pe piata tabletelor de mai bine de 10 ani, si Amazon a reusit in scurt timp sa “muste” din cota de piata a producatorilor de tablete.

Totodata, seful Microsoft a subliniat ca in urmatorii 5-10 ani compania va trece de la statutul de producator software la cel de “servicii si device-uri”.