Premierul s-a aflat, luni, intr-o vizita oficiala la Bruxelles, unde s-a intalnit si cu omologul sau belgian,, Elio Di Rupo, pentru discutii privind proiectul de colaborare intre Posta Romana si operatorul national de posta din Belgia.

Ponta a aratat ca acest proiect a fost blocat in 2010, deoarece interesul fostului guvern era pastrarea Postei Romane pentru avantaje directe din exploatare, precum "fraude foarte mari si procese pierdute cu avocati agreati".

Un document guvernamental prezentat in toamna anului trecut releva intentia statului de a-si reduce participatia la Posta Romana pana la 51% din titluri si de a gasi un investitor strategic care sa preia cel putin 20% din actiuni, in urma unei majorari a capitalului social.

Citeste si:

Fondul Proprietatea si-ar putea reduce cota de participare la Posta Romana la 15% daca nu va participa la majorarea capitalului.

Reprezentanti ai operatorilor nationali postali din Austria, Belgia, Germania, Italia, Marea Britanie si Suedia si-au manifestat interesul pentru intrarea in actionariatul Postei Romane.

In septembrie 2011, prim-ministrul belgian de atunci, Yves Leterme, i-a transmis premierului Emil Boc, intr-o intrevedere la Bucuresti, ca Bpost, compania nationala de posta din Belgia, vrea sa devina actionar minoritar la Posta Romana, potrivit unor surse oficiale.