IBM Romania are de doi ani un centru de dezvoltare si cercetare de aproximativ 140 de persoane care lucreaza pentru companii ca Merrill Lynch, British Airways, Axa sau Credit Suisse, acesta fiind achizitionat in urma unei tranzactii la nivel global din 2010 prin care gigantul american a cumparat producatorul canadian de software financiar Clarity.
Centrul de dezvoltare din Bucuresti a fost deschis de compania canadiana Clarity in 2009 in Romania, la acel moment acesta avand cinci angajati.

In octombrie 2010, cand a fost cumparat de IBM centrul ajunsese la aproximativ 85 de angajati, iar in prezent are 140 de oameni.

In acest laborator lucreaza atat IT-isti, cat si specialisti de business, care fac cercetare si dezvoltare pentru proiecte globale ale IBM, ofera servicii de consultanta, suport si asigurarea calitatii.

“Oamenii din laboratorul tehnic au fost alesi pe spranceana, atat pe zona tehnica, cat si pe partea de business, de contabilitate. Cunoastem partea tehnica a propriiilor noastre produse, dar mult mai important pentru noi este partea de business. Avem proiecte in absolut toata lumea pentru companii majore din Fortune 500 din fiecare industie, companii precum Northeast Airlines, Southeast Airlines, British Airways, Delta Airlines, Hawaiian Airlines, Merrill Lynch, Axa, Credit Suisse, BNP Paribas”, a afirmat intr-o conferinta de presa Anton Nicolescu (foto), directorul laboratorului de software al IBM de la Bucuresti.

Managerul a afirmat ca IBM mai are 12 astfel de laboratoare la nivel global. In Europa, IBM are centre de cercetare si dezvoltare asemanatoare in Marea Britanie, Suedia si Germania.

IBM este unul dintre cei mai mari angajatori din IT-ul romanesc, compania avand mai multe centre de suport si dezvoltare software atat in Bucuresti cat si in provincie. Conform ultimelor date oferite de companie, in urma cu doi ani IBM Romania avea in jur de 1400 de angajati, insa de atunci recrutarile au continuat si este foarte posibil ca in prezent aceasta sa aiba aproximativ 2000-2500 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri