Compania fondata in 1998 de catre Cornelius Brody in Germania a avut anul trecut afaceri de 22 de milioane de euro.

„Obstacolele primilor doi ani au fost aproape insurmontabile si a durat circa 2 ani pana am reusit prima vanzare in Germania”,afirma Cornelius Brody, CEO-ul si fondatorul iQuest, despre primii ani de la infiintarea companiei.

Printre clientii pentru care grupul a lucrat de-a lungul anilor se numara Roche, Virgin Atlantic Airlines, Vodafone, Ikea si Microsoft, Banca Transilvania, Aegon sau Logistic E van Wijk.

Aproximativ 91% din business-ul iQuest este realizat pe piata internationala, in timp ce piata locala reprezinta 9% din totalul afacerilor companiei. Pentru ambele componente, conducerea iQuest estimeaza o crestere ridicata pentru perioada urmatoare, insa nu a precizat care dintre ponderi va inregistra cea mai mare crestere.

Pe de alta parte, In ultimii 5 ani, compania a inregistrat o crestere anuala constanta de 20%-25% a numarului de angajati, in prezent, in centrele iQuest din tara si strainatate lucrand peste 500 de specialisti IT.

Citeste si:

In urmatorii 3-4 ani, reprezentantii companiei estimeaza mentinerea aceluiasi ritm de crestere.

„Ne vom ghida in continuare dupa principiul nostru si anume ca evolutia business-ului dicteaza cresterea de personal si nu invers. Evolutia numarului de angajati in cadrul iQuest a fost una liniara si consistenta cu necesitatile venite din partea clientilor nostri”, mai spune Brody.

Compania are zece centre in Romania (Cluj-Napoca, Brasov, Sibiu, Craiova si Bucuresti), Germania (Frankfurt), Suedia (Gotheburg), Elvetia (Zürich), Ungaria (Budapesta) si Statele Unite (Palo Alto),

„Pe langa cele patru centre de dezvoltare software din Romania, am infiintat si 6 birouri externe focusate pe relatia cu clientii. Acestea ne permit sa fim mult mai aproape de clientii din Germania, vestul si nordul Europei si SUA. De curand am deschis un sediu in Elvetia, pentru a sustine cresterea business-ului iQuest si in aceasta regiune”, a explicat Thomas Wittig, in calitate de co-CEO al iQuest, venit la conducerea companiei la inceputul acestui an.