„Daca la inceputul anului trecut estimam o crestere moderata a cifrei de afaceri, de 20% fata de 2011, realitatea arata o crestere de 35% pentru 2012, cu un avans general pe toate segmentele strategice pe care activam. Peste 90% din cifra de afaceri a fost realizata pe pietele internationale, iar strategia axata pe calitate s-a reflectat intr-o rata similara de retentie a clientilor”, a declarat Cornelius Brody, CEO-ul si fondatorul iQuest.

Compania activeaza in principal pe pietele din Germania, Elvetia, Marea Britanie si Statele Unite, in domenii precum life sciences, telecomunicatii, servicii financiare, energie, logistica si media, primele doua segmente inregistrand de altfel si cele mai mari vanzari in 2012. In plus, compania a consemnat o crestere semnificativa si pe piata locala. Pentru sustinerea strategiei de extindere pe pietele internationale, anul trecut, compania a deschis un nou birou in Palo Alto, Statele Unite, si recent a completat echipa de management cu fosti executivi din cadrul Microsoft si Nestlé.

„In plus fata de cresterea organica a companiei ne-am asumat si extinderea pe alte piete din Europa de Vest si Statele Unite. Extinderea echipei executive cu Thomas Wittig si Thierry Malbranke reprezinta un ingredient important pentru a transforma aceasta strategie in realitate”, a adaugat Cornelius Brody.

Pe plan local, in 2012, iQuest s-a alaturat proiectului Cluj IT Cluster, primul cluster in domeniul IT infiintat in Romania, iar pentru extinderea capacitatilor interne, compania a deschis un nou centru de dezvoltare la Craiova, unde va angaja in acest an 40 de specialisti IT.

Citeste si:

„Clusterul IT reprezinta o solutie de dezvoltare pentru Romania din care am dorit sa facem parte. Am sesizat oportunitatea de a utiliza un alt model de business, in care sa folosim proprietatea intelectuala dezvoltata in zona noastra, de a prelua proiecte mult mai mari decat le-am putea prelua ca si companie individuala, pe care sa le dezvoltam in parteneriat cu alte companii din cadrul clusterului”, a explicat Cornelius Brody.

Crestere si in 2013, la afaceri de 25 mil. euro

Reprezentantul iQuest estimeaza un avans si pentru acest an. „Intotdeauna preferam sa fim precauti in prognoze si apoi sa le depasim. In acest spirit, pentru finele anului, estimam o cifra de afaceri de circa 25 de milioane de euro. Vom cauta sa dezvoltam competente noi, care sa ne asigure avantaje competitive pe pietele pe care activam cu solutiile si serviciile noastre”, a mai spus CEO-ul iQuest.

De asemenea, compania va continua recrutarile pe plan local, atat pentru noul centru de dezvoltare din Craiova, cat si pentru restul centrelor din Cluj-Napoca, Brasov si Sibiu, in prezent iQuest numarand peste 450 de specialisti la nivel national, cu aproximativ 20% mai mult decat la sfarsitul anului 2011.

„Suntem in continuare in cautare de colegi talentati in toate locatiile in care activam. Printre tehnologiile cele mai cautate se numara Java, SharePoint, .NET, mobile si testare”, a declarat Razvan Voica, HR Manager iQuest.