Compania de cai ferate din Elvetia (SBB) acuza Apple ca a copiat imaginea ceasurilor din garile elvetine in sistemul de operare iOS 6 folosit de iPhone si iPad, potivit New York Times, citat de Mediafax.
Ambele ceasuri, atat cel al SBB cat si cel folosit de Apple, sunt rotunde, cu ace negre, cu exceptia unuia dintre acestea, de culoare rosie.

Un purtator de cuvant al companiei de cai ferate a afirmat ca SBB este "mandra" ca Apple a ales sa copieze modelul vechi de 68 de ani. Apple nu a cerut insa acordul companiei, a spus purtatorul de cuvant, adaugand ca SBB va incerca sa obtina o intelegere amiabila si compensatii din partea producatorului de smartphone-uri.

Un reprezentant al Apple din Germania a refuzat sa comenteze imediat asupra acuzatiei SBB.

Apple a deschis mai multe procese impotriva companiilor rivale pentru a-si proteja patentele, designul si alte drepturi.

Compania americana a inceput vineri vanzarea noului model iPhone 5 in Australia, Japonia, Singapore, Hong Kong, Franta, Germania si Marea Britnie, care vor fi urmate de Statele Unite si Canada.

Apple a anuntat ca precomenzile pentru iPhone 5 au atins un nou record, de 2 milioane de unitati in prima zi. Potrivit Apple, urmatorii clienti care au precomandat smartphone-ul trebuie sa astepte pana la o luna pentru livrare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri