Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, a incheiat un parteneriat cu UMT Consulting Group, cu sediul in New York, Statele Unite, lider mondial in domeniul solutiilor si serviciilor pentru managementul proiectelor, care ofera produse software si servicii de consultanta. In urma acestui parteneriat, Zitec va recruta si va pregati pentru UMT 20 de specialisti in urmatorii doi ani.
UMT Consulting Group este cel mai mare partener de implementare Microsoft Project Server, instrument pentru managementul proiectelor - prezentare, functionalitati, capabilitati pentru bugete si costuri si rapoarte noi - din zona Americii de Nord. Compania UMT a fost nominalizata „Microsoft Partner of the Year” in 2010, a fost finalista „Microsoft Partner of the Year” in 2012 si inclusa de compania de consultanta si cercetare in IT Gartner in lista „Cool Vendor” din 2012.

In perioada 2000 – 2005, UMT a avut o divizie si la Bucuresti, condusa de Catalin Olteanu. Produsul pentru managementul portofoliului de proiecte dezvoltat de echipa din Romania la acea vreme a fost achizitionat, la inceputul lui 2006, de Microsoft, iar divizia romaneasca a UMT a fost preluata de gigantul IT. Dupa achizitie, produsul a fost distribuit sub denumirea de Microsoft Project Portfolio Server.

In urma cu patru ani, UMT a reintrat pe piata locala, cu o divizie de software la Cluj-Napoca. Linia de produse dezvoltata pe platforma Microsoft EPM a inceput cu UMT Project Financial Server 2010, care a evoluat mai tarziu in UMT Project Essentials.

Pentru a-si extinde activitatea in Romania, UMT a incheiat de curand un parteneriat cu Zitec.

„Cresterea operatiunilor UMT ne-a facut sa ne extindem si in Bucuresti, insa vom continua sa dezvoltam si filiala noastra de la Cluj-Napoca. Cunoastem si lucram de multi ani impreuna cu echipa Zitec si suntem convinsi ca am ales varianta optima de dezvoltare prin aceasta colaborare”, a declarat Catalin Olteanu, Chief Product & Technology Officer al UMT.

Prin acest parteneriat, producatorul local de aplicatii online isi face debutul si in utilizarea tehnologiilor de dezvoltare software Microsoft, diversificandu-si astfel portofoliul de solutii si servicii furnizate.

“Impreuna cu echipa de management UMT am stabilit un parteneriat de lunga durata, care sa contribuie la dezvoltarea competentelor noastre pe tehnologii Microsoft si sa acopere nevoile de crestere a echipei de dezvoltatori UMT in Romania. Initial, vom recruta cinci specialisti in tehnologiile .NET si SharePoint, urmand ca in doi ani sa ajungem la circa 20 de experti dedicati proiectelor UMT”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO & Founding Partner Zitec.

Recent, Zitec a obtinut competenta Independent Software Vendor (ISV) acordata de Microsoft pentru dezvoltarea de aplicatii software folosind tehnologiile sale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri