Un nou obstacol da serioase batai de cap americanilor de la Apple dupa ce muncitorii de la Foxconn, fabrica unde sunt asamblate noile iPhone-uri, au intrat in greva, nemultumiti fiind de noile reguli de productie.
Angajatii fabricii sustin ca noile regulamente si standarde legate de controlul de calitate impuse la Foxconn care ar urma sa previna zgarieturile, sunt imposibil de aplicat si ca designul smartphone-ului Apple este sursa problemei, relateaza presa internationala.

In acest fel, Apple cere acum ca niciun defect al carcarei sau dispozitivului sa nu aiba o dimensiune mai mare de 0,02mm, alaturi de alte masuri de protectie.

Divergentele dintre angajati si inspectorii de calitate au condus chiar si la confruntari fizice si au rezultat intr-o greva care ar putea afecta serios productia noului terminal mobil.

Urmare a acestei decizii face ca muncitorii Foxconn sa fie obligati sa renunte la zilele libere, dar si la sarbatorile din urmatoarea perioada, pentru a produce un numar cat mai mare de dispozitive iPhone inainte de Craciun, cand Apple raporteaza vanzari foarte bune.

Oficialii Foxconn au dat publicitatii un comunicat in care neaga orice urma de conflict sau proteste intre angajati si conducere sustinand ca productia nu va fi afectata in niciun fel de acest eveniment.

Lansat in urma cu doua saptamani si pus in vanzare la finalul saptamanii trecute, cel mai nou smartphone al celor de la Apple are probleme cu finisajele, dupa cum sustin clientii nemultumiti de pe forumul MacRumors.com.

Numerosi cumparatori ai modelului negru s-au plans ca iPhone 5 are zgarieturi si defecte pe suprafata, indoiturile in carcasa metalica sau vopseaua scrijelita fiind numai cateva din problemele care nu-i incanta deloc pe cei ce au cumparat un iPhone 5.

Producatorul american si-a asumat problemele si va recurge la inlocuirea oricarui dispozitiv cu defecte, dar problemele de finisaj denota o “neatentie” a departamentului de control a calitatii de la Apple sau chiar o economie la materiale programata de companie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri