Actiunile au inchis in scadere cu 1,2%.

Profitul net a crescut in trimestrul al patrulea al anului fiscal la 8,2 miliarde de dolari, sau 8,67 dolari pe actiune, de la 6,6 miliarde de dolari, 7,05 dolari pe actiune, in aceeasi perioada a anului trecut, conform Mediafax.

Veniturile au avansat cu 27%, de la 28,27 miliarde de dolari la 36 miliarde de dolari.

Analistii consultati de Reuters se asteptau ca Apple sa raporteze profit pe actiune, excluzand unele elemente exceptionale, de 8,75 dolari, la venituri de 35,8 miliarde de dolari.

Rezultatele vin inainte de startul vanzarilor din sezonul sarbatorilor, cand concurenta dintre producatorii de smartphone-uri si tablete atinge cote maxime. Apple a lansat in ultimele luni un nou iPhone si tablete iPad pentru a lupta impotriva Amazon si a dispozitivelor care folosesc sistemul de operare Android al Google.

Citeste si:

Pentru primul trimetru al anului fiscal urmator, Apple se asteapta la profit de 11,75 dolari pe actiune si venituri de 52 de miliarde de dolari. Analistii anticipau profit de 15,43 dolari pe titlu si venituri de 55 miliarde de dolari.

Compania a livrat 26,9 milioane de iPhone-uri in trimestrul al patrulea, usor peste asteptarile Wall Street, in timp ce vanzarile de iPad-uri, la 14 milioane de unitati, s-au situat mult sub estimari.

De la lansarea iPhone 5, cu cateva zile inainte de incheierea trimestrului al patrulea, actiunile Apple au pierdut peste 13% fata de maximul record de 705 dolari pe titlu.

Dupa anuntarea rezultatelor, actiunile au scazut pentru scurt timp sub 600 de dolari, pentru prima data dupa 30 iulie.