Apple, unul dintre cei mai mari producatori de solutii mobile din lume, a inregistrat un profit record de 7,7 miliarde de dolari in cel de-al treilea trimestru, evolutia fiind atinsa mai ales datorita vanzarilor in crestere de telefoane si calculatoare.

Profitul a crescut cu 20% la circa 1,28 dolari pe actiune, in timp ce veniturile companiei au crescut cu 6%, la 37,4 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat al companiei, dat publicitatii de presa internationala. Apple isi continua evolutia pe segmentul dispozitivelor mobile, mai ales pe performantele inregistrate de iPhone, smartphone-urile americanilor fiind vandute in peste 35 de milioane de unitati in ultimul trimestru, o crestere de 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Apple a inregistrat o crestere puternica pe piata din China, unde a incheiat un parteneriat cu cel mai mare operator local – China Mobile, astfel ca veniturile americanilor au cresccut cu 28%, la 5,9 miliarde de dolari. CEO-ul Apple s-a aratat foarte multumit si de evolutia vanzarilor Apple pe pietele emergente. “Sunt foarte multumit de rezultatele noastre din tarile BRIC”, referindu-se la vanzarile din Brazilia, Rusia, India si China. Pe aceste piete vanzarile de telefoane iPhone au crescut cu 55%.

O crestere sustinuta a venit si din partea Mac, divizia de calculatoare a Apple inregistrand o crestere de 18%, la circa 4,4 milioane de unitati vandute in T3, principalul factor al evolutiei fiind marcat de succesul Mac Book Air, “ultrabook-ul” cu o greutate de circa un kilogram al celor de la Apple.

Surpriza a venit insa de la vanzarile de tablete iPad, care au raportat un declin de 9%, la 13,3 milioane de unitati. Evolutia scazuta a venit ca urmare a vanzarilor slabe pe piete importante, asa cum este si cazul SUA, se mai arata in raport.

Apple se asteapta ca vanzarile din ultimul trimestru fiscal (iulie – septembrie) sa se situeze intre 37 miliarde de dolari si 40 miliarde de dolari. In aceeasi perioada a anului trecut Apple a inregistrat venituri record de 37,5 miliarde de dolari. Apple pregateste lansarea noii generatie de telefoane iPhone, in aceasta toamna fiind programata aparitia pe piata a doua noi modele, cu ecrane mai mari si cu o suita noua de sistem de operare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri