Apple a raportat venituri de 51,5 miliarde de dolari in trimestrul patru fiscal al anului 2015, record pentru compania americana. Veniturile pentru intreg anul fiscal au totalizat 234 de miliarde de dolari, crestere cu 28% fata de anul precedent, scrie InformationWeek.com.

“Anul fiscal 2015 a fost cel mai de succes al companiei”, a raportat CEO-ul Tim Cook. Veniturile pentru al patrulea trimestru fiscal au crescut cu 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce profitul net a crescut cu 8,47 miliarde, pan ala 11,1 miliarde de dolari.

Apple pune evolutia pe seama vanzarilor foarte bune de iPhone-uri dar si disponibilitatea in mai multe regiuni ale Apple Watch. iPhone-ul a inregistrat vanzari in valoare de 32,2 miliarde de dolari, compania comercializand in trimestrul patru fiscal 48,04 milioae de iPhone-uri, in crestere de la 39,27 milioane de unitati.

Cererea din China a crescut in trimestrul patru, comercializarile de iPhone-uri in statul asiatic crescand cu 87% de la an la an, veniturile din China atingand 12,5 miliarde de dolari in trimestrul patru 2015.

Vanzarile de iPad-uri au atins 9,9 milioane de unitati, in scadere de la 12,3 milioane anul precedent, in acelasi trimestru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri