Apple a inregistrat vanzari si profit in crestere in cel de-al patrulea trimestru fiscal, perioada iulie-septembrie, fata de acelasi interval din 2013, peste estimarile analistilor, pe fondul avansului de 16% al vanzarilor de iPhone-uri si al inca unei scaderi a numarului de iPad-uri comercializate.

Venitul Apple a crescut cu 12% in ultimul trimestru al anului fiscal 2014 fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 37,5 miliarde de dolari la 42,1 miliarde de dolari, in timp ce profitul a avansat de la 7,5 miliarde de dolari la 8,5 miliarde de dolari, se arata intr-un comunicat al companiei.

Vanzarile de iPhone-uri au contribuit in cea mai mare masura la realizarea venitului din perioada iulie-septembrie, consemnand o crestere de 21%, la 23,6 miliarde de dolari, de la 19,5 miliarde de dolari in perioada corespunzatoare a anului trecut. Numarul de unitati vandute se ridica la 39,3 milioane, in urcare cu 16% prin comparatie cu al patrulea trimestru al anului trecut si peste estimarile analistilor, care au anticipat vanzarea a 38 de milioane de telefoane, potrivit Bloomberg.

Lansarea noilor modele de iPhone, iPhone 6 si 6 Plus, la jumatatea lunii septembrie, a avut o contributie importanta la cresterea volumului vanzarilor din acest trimestru, Apple raportand comercializarea a aproximativ 10 milioane de unitati in primul weekend dupa prezentarea produselor.

In schimb, vanzarile de tablete au scazut pentru al treilea trimestru consecutiv, la 12,3 miliarde de unitati. Declinul din al patrulea trimestru din acest an este unul important, de 13%, fata de aceeasi perioada din 2013, si de 7% fata de trimestrul anterior.

Citeste si:
Smartphone-uri performante si ieftine, bune pentru toata lumea
Smartphone-uri performante si...

Livrarile de Mac-uri, al treilea cel mai bine vandut produs al companiei, au inregistrat un avans important, de 21% fata de al patrulea trimestru al anului trecut."Cu inovatii uimitoare ale noilor noastre iPhone-uri, iPad-uri si Mac-uri, precum si ale sistemelor iOS 8 si OS X Yosemite, ne indreptam spre sarbatori cu cea mai puternica gama de produse Apple", a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple. Compania estimeaza un venit cuprins intre 63,5 si 66,5 miliarde de dolari pentru primul semestru din anul fiscal 2015, adica perioada octombrie-decembrie a acestui an, scrie Mediafax.

La jumatatea lunii octombrie, Apple a prezentat noi versiuni de iPad-uri, iPad Air 2 si iPad mini 3, mai subtiri si cu senzori tactili, si doua noi modele de Mac-uri, cu ecrane imbunatatite si procesoare mai rapide. Anterior, in septembrie, Apple a lansat pe piata doua modele de iPhone, iPhone 6 si 6 Plus, cu ecrane mai mari, precum si un smartwatch, care va fi disponibil in magazine incepand cu anul viitor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Apple Pay este disponibil de astazi clientilor BCR