Investitiile in dezvoltarea retelei sunt foarte greu de sustinut avand in vedere ca Romania este una dintre cele mai competitive piete europene cu preturi foarte mici, dar o calitata buna a serviciilor, a declarat Stefanos Theocharopoulos, directorul general al Romtelecom si Cosmote, companii care fac parte din grupul grec OTE si care impreuna formeaza cel mai mare business din telecomul romanesc.

“Cresterea pietei de telecom se va baza pe trei piloni: pe felul in care se vor dezvolta retelele, terminalele si aplicatiile. In ceea ce priveste reteaua totul va fi IP (n.red. internet protocol). Vedem o crestere a abilitatii retelelor de date. Singura problema este sa avem banii pentru a ne sustine investitiile. In ceea ce priveste terminalele, cred ca in cativa ani vm vedea tot mai greu telefoane de moda veche. Totul va fi smartphone”, a explicat Theocharopoulos in cadrul unei conferinte organizate de arbitrul telecom (ANCOM).

Managerul Cosmote si Romtelecom a adaugat ca in perioada urmatoare vom vedea foarte multe lucruri intamplandu-se pe telefonul mobil, dar ca nu poate spune ca in trei ani vom vedea holograme pe telefonul mobil.

Insa, in opinia lui Theocharopoulos cel mai important lucru pentru dezvoltarea industriei de telecom sunt aplicatiile, iar oficialul crede ca singura aplicatie care a avut succes pana acum este accesul la internet.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cehia ii va taxa cu 7% pe gigantii din domeniul internetului