Apple a oprit vanzarea unui pachet extins de garantie in magazinele din Italia, dupa ce autoritatile antitrust italiene au acuzat compania americana ca nu a explicat clientilor ca au dreptul la doi ani de garantie gratuita, conform reglementarilor UE, potrivit Wall Street Journal, citat de Mediafax.
AppleCare Protection Plan este, insa, in continuare disponibil prin intermediul site-ului companiei, unde este descris ca un produs cu avantaje suplimentare fata de garantia de doi ani asigurata conform legii protectiei consumatorilor din Italia.

Autoritatea antitrust din Italia a amenintat producatorul iPhone si iPad cu oprirea teemporara a operatiunilor din Italia in cazul in care compania nu informeaza clar clientii in privinta drepturilor, potrivit Reuters.

Apple a primit anterior o amenda de 900.000 de euro de la autoritatile antitrust italiene (AGCM) pentru ca nu a oferit garantia gratuita. AGCM a acuzat Apple ca nu a furnizat suficiente informatii privind garantia timp de doi ani. Apple a respins acuzatia la momentul respectiv.

Potrivit Reuters, un reprezentant al AGCM a declarat ca se discuta inca cu Apple, iar o decizie va fi luata la sfarsitul lunii noiembrie.

Foto: captura musiccomputing.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri