Grupul Grenke este unul dintre cei mai mari furnizori europeni de servicii de finantare pentru produse IT si software pentru companiilor mici si mijlocii, fiind prezent in 24 de tari europene cu peste 700 de angajati. Grupul ofera solutii de renting, leasing, banking si factoring.

Compania Grenke Renting a fost lansata in Romania in 2007, functionand in sistem de franciza pana la preluarea de catre grupul Grenke in vara acestui an.

“Decizia de a prelua franciza din Romania reprezinta confirmarea evolutiei pozitive inregistrate pe piata locala si vizeaza consolidarea operatiunilor grupului in Europa Centrala si de Est”, scrie in comunicatul de presa trimis de cele doua companii.

Grenke Renting Romania se adreseaza companiilor de dimensiuni mici si medii carora le ofera acces la tehnologie, plata chiriei in paralel cu utilizarea produselor, posibilitatea planificarii costurilor pe termen lung si pastrarea lichiditatilor companiei. Pana in prezent, Grenke Renting a incheiat peste 1.500 de contracte de inchiriere in valoare de peste 18 milioane de euro.

Citeste si:

Sucursala din Romania este condusa de Liviu Banulescu si are in prezent 9 angajati.

„In ultimii ani, inchirierea echipamentelor IT a crescut in popularitate devenind un element central al strategiei financiare pentru multe companii”, declara Liviu Banulescu, director general al Grenke Renting.

Anul trecut, compania a avut o cifra de afaceri de circa 3,7 milioane de euro si un profit net de aproximativ 78.000 de euro.

De asemenea, de la inceputul acestui an, afacerile companiei au crescut cu circa 25% fata de 2011.