Când vorbim despre sistemul de sănătate, tindem să ne gândim mai întâi la medici și asistenți și la interacțiunea cu aceștia. Însă dintr-un sistem mai fac parte și echipamentele medicale, fără de care multe dintre intervențiile de astăzi nu ar fi fost posibile. Cristian Foldeș, antreprenor român care a urmat cursurile Universității de Medicină, specializarea Stomatologie, și-a îndreptat atenția către echipamentele medicale și importanța acestora, iar, în prezent, se pregătește să își extindă serviciile în afara granițelor țării.

Cu Cristian am mai vorbit despre afacerea sa, unde plata se poate face chiar în criptomonede (Elrond - EGLD, Ethereum, Bitcoin), însă pe atunci avea doar sediul din Baia Mare, iar planurile de expansiune încă nu erau concretizate.

”Am început să ne extindem și în zona de Sud a țării, am livrat echipamente într-o clinică din Craiova și într-una din București. În plus, începând cu anul următor, ne vom deschide și sediu în București”, a declarat Foldeș.

De asemenea, vestea bună de anul acesta este faptul că va fi utilată prima clinică cu unituri (scaune) dentare GRAMM din Belgia, Bruxelles, clientul primind recomandarea de la un alt client al companiei.

”Echipamentele noastre sunt livrate cu o garanție de 5 ani, iar modelele sunt îmbunătățite anual în urma feedback-urilor de la clienții care mențin colaborarea cu noi și nu se opresc la prima comandă. Acesta este și motivul pentru care am reușit să intrăm pe piața din Belgia”, a mai spus Foldeș.

Și pentru că suntem la capitolul în afara granițelor, în februarie 2022, GRAMM va fi prezent la expoziția de echipamente stomatologice din Dubai, potrivit informațiilor furnizate de antreprenor.

Aparate de ultimă generație

Tehnologia a dus la modernizarea sistemelor și aparatelor, iar acest lucru este valabil și în medicină, chiar în segmentul de stomatologie. Foldeș precizează că unul dintre echipamentele medicale care merită laude este aparatul de radiologie CBCT GRAMM SMART 3D, care folosește inteligența artificială și învață continuu din baza de date care se construiește pe parcursul folosirii aparatului și a softului.

Sursa Foto: Captură de ecran/ GRAMM Dental

”Anul 2022 va începe cu livrare de astfel de aparate radiologice în: Craiova, Lugoj, Baia Mare (doua locații), Cluj Napoca și suntem în discuții pentru Timișoara, București și Iași. În plus, la clinica din Craiova (DentiSteM) urmează să utilăm, anul acesta, centrul de radiologie cu aparat de radiologie intraorala și aparat de radiologie GRAMM SMART 3D CBCT cu FOV 15x9 cm și braț cefalometrie atașat, generație 2021”, a mai declarat tânărul antreprenor.

Foldeș menționează și faptul că GRAMM oferă consultanță specializată pentru înființarea centrelor de radiologie în clinici sau ca afacere externă de clinică, astfel medicii putând realiza un venit pasiv, mai exact, chiar dacă aceștia sunt în concediu, radiologia va realiza radiografii pentru clinicile care trimit pacienți.

Sursa Foto: GRAMM Dental

Răspândirea acestor aparate este unul dintre obiectivele GRAMM, iar antreprenorul a dezvăluit că intenționează ca, în 2022, să aibă în fiecare oraș important din țară minimum două aparate instalate.

Totodată, un alt aspect pe care Foldeș îl amintește este raportul calitate-preț, care îi face pe medici să revină cu solicitări la companie.

”Sunt clienți care aleg aparate mult mai scumpe decât ale noastre, dar rămân blocați la o clinică cu două-trei unituri și sunt clienții care aleg aparatele noastre și reușesc să deschidă două - trei clinici în decurs de doi ani. Am întâlnit proprietari de clinici, care, la momentul la care i-am cunoscut, lucrau pe două unituri, iar acum au ajuns la trei-patru clinici cu un total de 6 - 18 unituri manageriate de ei”, a completat Foldeș.

Tot din punct de vedere financiar, Foldeș precizează că finanțările se fac direct la GRAMM, după o discuție cu medicii. Împărțirea sumei se face în funcție de modul în care clientul poate achita cel mai ușor.

”Finanțări mai facem prin BCR LEASING, BRD LEASING, BT Divizia pentru Medici și suntem în discuții cu cei de la Grenke pentru un nou tip de finanțare/închiriere”, a adăugat antreprenorul.

Clinici gata în 60 de zile

Cristian Foldeș a menționat că aparatele sunt livrate în maximum 60 de zile, iar instalarea acestora poate dura circa trei-patru zile, în funcție de disponibilitatea clientului. În ceea ce privește montarea uniturilor, aceasta durează maximum două zile.

Acesta a mărturisit că are deja medici care întreabă cum procedează dacă vor să deschidă în alte capitale europene, în care GRAMM încă nu livrează echipamente.

”Răspunsul e simplu...e constituită o echipă locală de tehnicieni, care vor trece printr-un training făcut de colegii mei, iar ulterior intervențiile de ajustare, reglare, garanție, se vor face doar de echipele locale. Rețeaua noastră de tehnicieni acoperă fiecare oraș în care avem instalate echipamentele medicale”, a explicat Foldeș.

Una dintre clinicile deschise cu ajutorul GRAMM este Centrul medical stomatologic DentiSteM, unde lucrează o echipă de medici cu experiență de peste 13 ani experiență (Dr. Marinescu Cristian, Dr. Marinescu Roxana, Dr. Stancu Denisa).

”Conceptul care a stat la baza dezvoltării acestui centru medical stomatologic a fost ca pacientul să beneficieze rapid de toate serviciile medicale și investigațiile necesare, în același loc. Nivelul tehnologic și logistic al clinicii permite investigarea, tratarea și urmărirea menținerii rezultatelor tratamentului în timp”, au transmis reprezentanții clinicii.

Sursa Foto: dentistem.ro

Un alt exemplu este Medical Tours Company by Prodent Dr. Gruia, rezultatul unui parteneriat între dr. Dan Gruia și dr. Răzvan Savu, antreprenori în mediul stomatologic.
Cei doi și-au propus să contribuie la creșterea calității vieții pacienților prin tratamente dentare rapide și lipsite de durere.

Sursa Foto: Facebook Medical Tours by Prodent dr.Gruia

Gramm Dental este prezent în peste 150 de locații din țară, fiind bine dezvoltat în Iași, Baia Mare, Piatra Neamț, dar și București, având o echipă formată din 14 angajați și colaboratori.

Sursa foto: Gramm Dental Equipments

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri