Samsung Galaxy S4, viitorul varf de gama al producatorului sud-coreean, ar putea aduce o serie de specificatii demne de invidiat, potrivit celor mai noi informatii publicate de presa internationala.
Unul dintre acestea vizeaza ecranul, care pe langa specificatiile cu care va veni – ecran de 4,99 inch cu o densitate de 441 pixeli-per-inch (ppi) ar putea fi lansat cu un display care nu se poate sparge, noteaza Reuters.

In acest fel, ecranul viitorului smartphone ar urma sa aiba o calitate a imaginii de pana la 40 de ori mai buna decat actualul Galaxy S3, care incorporeaza un display cu 306 ppi.

Denumit in prezent “Project J”, viitorul smartphone va incorpora un procesor puternic cu 4 nuclee, o camera foto de 13 megapixeli, dar si o calitate mai buna a ecranului comparativ cu dispozitivele din acest moment de pe piata – Galaxy S3 sau iPhone 5.

Secretul din spatele ecranului care nu se sparge ar tine de utilizarea unei noi tehnologii a display-urilor denumita OLED (Organic Light Emiting Diode), care spre deosebire de ecranele din prezent pe baza de sticla vine cu un strat de plastic foarte rezistent, dar ofera si o calitate mai buna a imaginii si un consum mult mai redus – ceea ce ar putea creste durata de viata a bateriei.

Alaturi de competitorii de la LG, Samsung a dezvoltat in ultimul an tehnologia OLED – prezentand inca de la inceputul anului 2012 o gama de SmartTV-uri de dimensiuni foarte mari echipate cu acest tip de ecrane.

Decizia Samsung ar putea fi o premiera pe piata de dispozitive mobile, niciun alt producator pomenind de implementarea noii tehnologii pe terminalele mobile.

Potrivit mai multor analisti din piata, Samsung Galaxy S4 ar urma sa apara pe piata in luna aprilie a anului viitor.

Foto: captura theandroidsoul.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri