Compania Gecad NET, parte a Gecad Group, a lansat astazi, alaturi de reprezentantii Microsoft Romania, sistemul de cloud privat SystemV, primul produs de private cloud „la cheie”pentru IMM-uri dezvoltat de o companie romaneasca. Aceasta reprezinta intrarea Gecad NET pe piata solutiilor personalizate de cloud computing si virtualizare.
Gecad NET SystemV se adreseaza companiilor care doresc sa isi modernizeze infrastructura, sa reduca riscurile si sa obtina performante asemanatoare cu cele ale companiilor mari si foarte mari, cu costuri accesibile pentru bugetele lor si intr-un interval de timp foarte scurt.

„In acest an cererea pentru solutii cloud a crescut cu 120% fata de anul trecut. Am remarcat ca exista un segment apreciabil de companii care nu sunt pregatite sa isi mute informatiile in cloud public dar, in acelasi timp, doresc sa beneficieze de avantajele tehnologiilor de virtualizare”, declara Serban Prejoianu, CEO Gecad NET.

SystemV este o solutie de private cloud care include 3 tehnologii intr-un pachet:
- unul sau mai multe servere hardware
- software de virtualizare - Microsoft Windows Server 2012 with Hyper-V
- instrumente de management al infrastructuriiinformatice – Microsoft System Center 2012.

Principalele beneficii ale GECAD NET SystemV constau in diminuarea riscului de indisponibilitate a aplicatiilor si infrastructurii, monitorizarea automata, flexibilitate si scaderea costurilor. Companiile mici si mijlocii vor avea la dispozitie o solutie la nivel enterprise ca beneficii, dar la costuri accesibile IMM-urilor.

Solutia este disponibila in trei editii comerciale:

- Standard: 1 server fizic + Windows Server 2012 + Hyper-V + Microsoft System Center 2012 (pentru companii cu pana la 50 de utilizatori sau companii care pot tolera downtime de cateva ore incaz de pana hardware)
- Advanced: 2 servere fizice+ Windows Server 2012 + Hyper-V + Microsoft System Center 2012 (pentru companii cu pana la 250 deutilizatorisau care pot tolera downtime de cateva minute in caz de pana hardware)
- Data Center: 3 servere fizice+ Windows Server 2012 + Hyper-V + Microsoft System Center 2012 (pentru companii care nu pot tolera downtime in caz de pana hardware)

„Segmentul companiilor mijlocii influenteaza semnificativ dezvoltarea economica si crearea de noi locuri de munca in Romania. Deloc intamplator, cererea de solutii IT din acest segment continua sa fie solida, atat ca suport pentru dezvoltarea afacerilor cat si pentru a obtine eficienta la nivelul operatiunilor companiilor”, spune Marius Filipas, specialist in solutii de Cloud Privat si Hibrid, Microsoft Romania.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri