Gecad Software a fost prima companie din portofoliu. Au urmat Gecad Technologies, celebra pentru dezvoltarea solutiei antivirus RAV si apoi pentru dezvoltarea serverului de email Axigen. Pe rand au fost infiintate ePayment, prima platforma locala pentru gestionarea platilor online cu cardul, iar apoi Avangate, furnizor de solutii eCommerce pentru producatorii de software. Cele mai multe dintre aceste companii au fost, rand pe rand, achizitionate de jucatori relevanti la nivel global precum Microsoft, fondul de investitii Naspers si compania americana de investitii financiare Francisco Partners.

„Gecad Ventures este un pas firesc in calatoria inceputa ca fond de investitii. Sectoarele in care suntem interesati sa investim si atentia acordata proiectelor early-stage raman neschimbate, vorbim de o pozitionare noua, mult mai potrivita unui fond de investitii.”, mentioneaza Radu Georgescu, founding partner Gecad Ventures.

Filozofia Gecad Ventures se bazeaza pe sustinerea acordata companiilor cu potential mare de crestere, ce au capacitatea de a inova si de a revolutiona domeniile lor de activitate. Ca si pana acum, Gecad Ventures se concentreaza pe investitii in proiecte software si hi-tech in domenii precum FinTech, securitate, tehnologii cloud, eCommerce si wearables. ”Suntem o echipa de profesionisti cu experienta vasta in mediul international IT. Aceasta expertiza, placerea de a lucra cu echipe inovatoare si pline de entuziasm, alaturi de partea de finantare, sunt elemente unice in peisajul investitiona.”, continua Radu Georgescu.

Printre cele mai recente investitii ale fondului se numara Vector Watch, ceasul inteligent cu o autonomie a bateriei de 30 zile, SymphoPay, platforma tehnologica ce permite comerciantilor si bancilor partenere integrarea platilor cu cardul prin POS-uri inteligente si Smart Bill, cel mai important furnizor local de servicii SaaS (software as a service) pentru facturare.