Avionul la bordul caruia se afla McAfee a aterizat la Miami catre ora locala 19.00 (joi 2.00, ora Romaniei), a declarat un purtator de cuvant al Departamentului Aviatiei comitatului Miami-Dade, conform Mediafax.

Americanul, in varsta de 67 de ani, a fost arestat la 5 decembrie in Gutemala pentru patrundere ilegala pe teritoriul acestei mici tari din America Centrala.

Intervievat succint de catre un jurnalist AFPTV la iesirea din Centrul de detentie al serviciilor pentru migrare, in capitala guatemaleza, americanul s-a declarat "incantat sa se intoarca acasa", subliniind ca nu "are niciun regret si nici nu poarta pica", adaugand ca a "imbatranit cu vreo zece ani" in timpul acestei adevarate aventuri.

Directorul Directiei Generale guatemaleze pentru Imigratie (DGM) Fredy Viana a declarat miercuri pentru presa ca aceasta expulzare catre Statele Unite este conforma legii din tara sa, care prevede ca unei persoane expulzate sa i se ofere posibilitatea sa opteze pentru o destinatie, dupa ce i s-a refuzat o solicitare de azil politic.

La 6 decembrie, presedintele guatemalez Otto Perez si-a anuntat intentia de a-l extrada catre Belize, dupa ce a primit o solicitare din partea acestei tari.

McAfee a devenit un clandestin in noiembrie, imediat dupa moartea vecinului sau Gregory Faull, gasit mort in piscina la domiciliul sau de pe Insula Ambergris Caye, in Belize, in Marea Caraibelor. Faull, de asemenea cetatean american, a fost ucis prin impuscare. Nu exista niciun indiciu al unei efractii, dar telefonul si laptopul acestuia au disparut.

Citeste si:

Autoritatile din Belize, care nu au formulat nicio acuzatie la adresa lui McAfee, doresc sa il interogheze in cadrul anchetei asupra asasinarii lui Faull.

Intr-un scenariu demn de Hollywood, milionarul a figit impreuna cu prietena sa, Sam, in varsta de aproximativ 20 de ani, multiplicand piste false si declaratii fanteziste pe blogul sau, whoisjohnmcafee.com.

Pe acest portal, el acuza politia din Belize ca este corupta, afirma ca a fost arestat in aceasta tara, povesteste cum s-ar fi deghizat pentru ca sa spioneze anchetatorii sau sustine ca a trimis o "sosie" cu un pasaport nord-coreean in Mexic, pentru a "bruia" pistele.

Americanul a facut avere in Silicon Valley, lansand un program antivirus care ii poarta numele. Incepand din 2009, el traia pe o insula paradisiaca din Belize.

Inainte de crima, Faull a adresat autoritatilor locale o scrisoare in care se plangea de cainii lui McAfee si de agresivitatea garzilor acestuia de securitate, afirmand ca speriau turistii si vecinii.